На Шепетівщині коронавірус набирає обертів: за останні 3 дні додалось 4 хворих на COVID-19

Автор 20 травня 2020, 18:26

Наразі, всього по Шепетівському району та м. Шепетівка зафіксовано 29 випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2, останні випадки пов'язані з Городищенським монастирем.

Якщо ще 16 травня Шепетівський міськміжрайонний відділ ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України» звітував про реєстрацію 25 лабораторно підтверджених випадків, то уже сьогодні число інфікованих сягнуло 29. 

18 травня звітували про зараження жінки, а вже наступного дня з допомогою ПЛР-тестування підтвердили зараження у її чоловіка. За інформацією Шепетівського міськміжрайонного відділу ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України» останній є контактним працівника монастиря, в якого попередньо виявили коронавірусну інфекцію, безпосередньо з монахами він не контактував.

Сьогодні ж лабораторно підтвердили ще 2 випадки інфікування мешканців села Городище - жінок 1950 і 1951 року народження, які систематично відвідували Городищенський монастир. 

Нагадаємо, спалах коронавірусу в Шепетівському районі розпочався після смерті в Шепетівській ЦРЛ монаха Гордищенського манастиря 12 травня.

Від початку поширення коронавірусу в межах Шепетівщини по місту захворіло 12 осіб, по району - 17. Одужали 8 осіб, померло - 2, лікуватися продовжують 19 осіб.

З усіх випадків захворювання, станом на сьогодні, лише троє хворих знаходяться в лікувальній установі (ХМІЛ) - двоє з міста та один з району, всі інші амбулаторно.

Останнє редагування 21 травня 2020, 09:36
0
репостів
0
репостів