У Шепетівці підозрюють ще один летальний випадок через COVID-19

Автор 12 травня 2020, 23:44

У шепетівській лікарні кілька годин тому помер чоловік 1966 р.н., лікарі підозрюють, що причиною стала коронавірусна хвороба COVID-19. Про цей випадок повідомив завідувач реанімаційним відділенням Шепетівської ЦРЛ Валерій Сивоконюк у себе на сторінці.

Пацієнта до лікарні привезла швидка допомога, його було госпіталізовано у інфекційне відділення Шепетівської ЦРЛ, де на жаль він і помер. Два експрес-тести показали позитивний результат, тому біологічний матеріал було відіслано до лабораторії для більш точного ПЛР-тестування.

Загиблий був монахом Городищенського чоловічого монастира, тому Валерій Сивоконюк закликає його відвідувачів пройти тестування на коронавірус та самоізолюватись.

Володимир Мазаєв, начальник Шепетівського міськміжрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомив, що було вжито всіх заходів по дезінфекції приміщень та місць проживання потенційного хворого.

Визначили коло контактних осіб. Всього їх 48. Всі знаходяться на самоізоляції. У всіх відібрано зразки для ПЛР тестувань. В числі контактних осіб працівники швидкої допомоги, медичні працівники інфекційного віділення, а також 20 осіб, які постійно перебувають у монастирі.

Якщо хворобу у покійного монаха дійсно буде підтверджено, то Городищенський монастир буде закрито для відвідувань.

Останнє редагування 13 травня 2020, 20:02
0
репостів
0
репостів