Шепетівщині загрожує новий спалах коронавірусної хвороби COVID-19

Автор 15 травня 2020, 15:38

На Хмельниччині наразі лабораторно підтверджено 252 випадків коронавірусної хвороби. Зранку додалося ще 17 інфікованих, 11 з них - з Шепетівщини. Про це щойно повідомив на брифінгу голова облдержадміністрації Дмитро Габінет.

Зокрема, він уточнив, що цих 11 чоловік - це особи, які контактували з померлим монахом Городищенського чоловічого монастиря, в якого підтвердили захворювання на COVID-19.

"Усі вони в такому стані, що не потребують госпіталізації в медзаклади", - зазначив Габінет.

Але у штабі з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації побоюються, що це лише початок. Як виявилось, у монастирі не надто дотримувались правил карантину. Упродовж останніх кількох тижнів, релігійна громада приймала чимало гостей як з району так і з Шепетівки.

Монастир відвідували паломники з церков міста, туди постійно їздив співати хор з Шепетівки, послушники з монастиря так само їздили до районного центру. Тобто встановити коло всіх контактних осіб практично неможливо.

Вже зараз виявили літню шепетівчанку, у якої проявились симптоми коронавірусної хвороби COVID-19, експрес-тест взятий у неї показав позитивний результат, наразі чекають результатів ПЛР-тесту. Зараз її планують доправити до Хмельницької інфекційної лікарні для лікування.

Ускладнює роботу штабу і небажання інфікованих відверто розповідати про свої контакти та переміщення. Наприклад, жінка, про яку ми згадували раніше, довго переконувала, що вона рядова пенсіонерка і ні з ким не контактувала, а як виявилось вона торгувала іконками та контактувала з масою людей.

Міський штаб з ліквідації надзвичайної ситуації закликає шепетівчан, у зв'язку із тим, що у Городищенському монастирі виявлені хворі на коронавірус COVID-19 і представники Шепетівських церков контактували із священнослужителями Городищенського монастиря, максимально обмежити спілкування, дотримуватися дистанції та правил карантину.

Існує велика загроза поширення коронавірусної інфекції у місті.

Надвечір було виявлено ще 3 нових випадки хвороби (2 контактних, лікуються амбулаторно, 1 з пневмонією перебуває в Шепетівській ЦРЛ, буде госпіталізований до Хмельницької інфекційної лікарні).

Останнє редагування 16 травня 2020, 05:18
0
репостів
0
репостів