Голова асоціації лікарів Хмельниччини поскаржився на шепетівських медиків

Автор 16 квітня 2020, 18:13

Голова асоціації лікарів Хмельницької області Побережний Анатолій Іванович звернувся до голови Хмельницької ОДА, голови комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Габінета Д.А., головного державного санітарного лікаря Хмельницької області Балашова О.В зі скаргою на своїх колег.

Щоправда, спочатку у своєму листі він поскаржився на церковників.

"Напередодні найбільшого християнського свята Пасхи хочу публічно звернутися до Вас, як очільників протиепідемічних комісій, яка має особливі повноваження щодо міроприємств, які проводяться в області і направлені на профілактику поширення корона- вірусної інфекції.  В першу чергу, хочу звернути Вашу увагу на недотримання православними конфесіями, особливо Московського патріархату, вимог карантинних заходів, затверджених постановою КМУ № 215. Національний план міроприємств передбачає домовленість керівників областей з очільниками церков щодо обмеження проведення багатолюдних зібрань, що не виконується релігійними громадами. Так, продовжуються богослужіння у церквах, а у Вербну неділю проводились багатолюдні заходи. Прошу Вас вплинути, певним чином, і не допустити  багатолюдних пасхальних служінь,  які вже плануються і це може призвести до спалаху коронавірусних захворювань. "

А вже далі мова пішла за колег з Шепетівки, Ізяслава, Камянець-Подільского та Чемеровець

"Викликають подив грубі помилки в порушенні алгоритму дій, затвердженого інструкцією влади і керівників ЛПЗ по транспортуванню хворого з підозрою на коронавірусне захворювання. Так, з м.Кам´янець-Подільського, на протязі декількох годин не могли евакуювати хворого із кабінету сімейного лікаря.

Порушення діючих інструкцій в Шепетівській ЦРЛ, що призвело до самоізоляції всього реанімаційного відділення, а лікар цього відділення, знаходячись на самоізоляції, спокійно, без спецодягу, в одній захисній масці дає інтерв´ю журналістці за межами відділення.

Порушення інструкції і відсутність засобів захисту призвело до інфікування вісьмох медиків Чемеровецької ЦРЛ, які до того ж і не ізольовані в обсерваційні центри.

Дивують також дії медичних працівників Ізяславської ЦРЛ, які, виявивши підозру на коронавірусну природу пневмонії в терапевтичному відділенні не госпіталізували її у Хмельницьку інфекційну лікарню, а перевели в інфекційне відділення Ізяславської ЦРЛ."

Лікар-анестезіолог Шепетівської ЦРЛ Олег Довгань не забарився із відповіддю. Цитуємо без виправлень:

"Доброго дня!!! Пише Вам один з лікарів,який в одній захисній масці без захисного одягу дає інтерв'ю журналістці за межами відділення,а саме лікар,який як ще 19 інших осіб персоналу ВАІТ КНП "Шепетівська ЦРЛ", знаходиться з Ваших слів на самоізоляції,так як порушили інструкції влади!!! А тепер,шановний "колега" розкажемо Вам ми:

-персонал відділення анестезіології та інтенсивної терапії Шепетівської ЦРЛ протягом 16-ти діб знаходиться на обсервації в одному з відділень лікарні,так як весь цей час забезпечує лікування хворого на COVID-19,що перебуває у вкрай важкому стані,це є найважчий хворий в області!!!Дане рішення прийняте нами добровільно,це не самоізоляції,так як щоденно ми виконуємо свою роботу!!! Самоізолювались ми лише від своїх сімей і навколишнього світу,але не від нашої роботи!!!

-які до біса інструкції ми порушили і якої влади???Порушили те,що взялись за порятунок вкрай важкого хворого,котрого не можливо було транспортувати,і про це повідомлялось усюди і усім???!!! адже в "інструкціях влади" подібна ситуація не передбачена???

Ми вимагаємо від Вас публічного вибачення за інформацію,котру Ви виклали у зверненні до голови ОДА стосовно ситуації у Шепетівській ЦРЛ,адже жодне Ваше слово не є правдивим!!!"

0
репостів
0
репостів