В інфекційному відділенні Шепетівської ЦРЛ лікується 6 хворих

Автор 25 березня 2020, 16:37

Станом на сьогодні в інфекційному відділенні Шепетівської ЦРЛ перебуває на лікуванні 6 хворих. В тому числі двоє з діагнозом пневмонія та один – з діагнозом гостра респіраторна вірусна інфекція. Про це повідомила головний лікар Валентина Савчук.

Протягом доби поступило на лікування з діагнозом пневмонія 2 хворих (1 в терапевтичне відділення, дитина - в дитяче відділення). Росту захворюваності поки що немає, але це не означає, що ми повинні заспокоюватися. У місто, як і в Україну в цілому, прибули наші громадяни із інших країн, де вирує пандемія. Звертаюся до вас з великим проханням дотримуватися самоізоляції тривалістю в 14 днів. Адже ви можете значно ускладнити і так не просту для всіх нас ситуацію. Обіцяю, що на кожен з відомих мені випадків буду приймати заходи, передбачені законодавством.

Потенційними переносниками вірусу можуть бути і діти, адже в них ознаки хвороби інколи не проявляються. Тому необхідно обмежити їх відвідини бабусів і дідусів. Якщо ви передаєте продукти для своїх рідних, то намагайтеся це робити за всіма правилами гігієни. Упаковуйте харчі у два пакети та залишайте їх під дверима. Зовнішній пакет необхідно утилізувати.

За тур вихідного дня зі львова та інші подорожі поки що варто взагалі забути. Як мінімум ще 2 місяці будь які туристичні подорожі за межі країни заблоковані.

Також головлікар радіє, що вже отримали чергову партію засобів індивідуального захисту для медичного персоналу (респіратори, одноразові шапочки, одноразові рукавички, бахіли).

З приємністю відзначаю, що у місті є дуже багато благодійників, які допомагають лікарні. Протягом тижня ми отримали благодійну допомогу від приватних підприємців та організацій для підрозділів ЦРЛ. Щиро дякуємо приватним підприємцям: Олександру Антончику, Руслану Альмяшову, Олегу Лахай, Олександру Гусарову, які придбали засоби індивідуального захисту та дезінфікуючі засоби для відділення анестезіології. Окрема подяка Євгену Ступаку, який придбав для відділення анестезіології протиепідемічні костюми. Валентина та Олександр Гусарови придбали одноразові захисні маски для консультативно-діагностичної поліклініки. Наталія Завістовська та Олександр Лобай придбали мило та миючі засоби для інфекційного відділення та відділення невідкладної медичної допомоги.

Також отримали допомогу від підприємств: Шепетівське лісокомунальне підприємство (директор Петро Петрович Трофімчук) 6800 грн для придбання зволожувачів кисню, Шепетівський ремонтний завод (директор Олег Франкович Туринський) 15 тис. грн для придбання засобів індивідуального захисту для працівників інфекційного відділення, 5 функціональних ліжок отримали для інфекційного відділення від БФ« Зміцнення громад» (Директор Тетяна Павлівна Василик). Низький уклін Вам за розуміння та допомогу!

Валентина Савчук закликала готуватися до активного вірусного поширення.

Вірю у своїх колег, їх відданості та професійності! Хочу бути впевненою, що поставитесь відповідально до рекомендацій поведінки в режимі карантину. Весна 2020 повинна все змінити! Ми об’єднаємося! Ми переможимо! Будьте здорові!

Останнє редагування 25 березня 2020, 16:52
0
репостів
0
репостів