Шепетівські заклади культури провели повну дезінфекцію приміщень

Автор 16 березня 2020, 16:20

Заклади культури міста дезінфікували з метою попередження поширення коронавірусу. Про це повідомили у прес-службі Шепетівської міської ради.

Зокрема профілактичні заходи вібулись у приміщенні міського будинку культури, дитячої художньої школи, дитячої музичної школи, міських бібліотек №1, № 2, міської бібліотеки для дітей, парк культури та відпочинку.

Нагадуємо, що COVID-19 – це новий вірус, який спричиняє розвиток респіраторних захворювань у людей та може передаватися від людини до людини.

Цей вірус уперше був ідентифікований під час розслідування спалаху в м. Ухань, Китай, у грудні 2019 року.

Шляхи передачі коронавірусу 2019 року

Контактний шлях: вірус потрапляє на слизові оболонки носа, очей через руки або інші предмети (хустинку, рукавиці) після торкання до об’єктів (тварин, м’яса, риби, дверних ручок, поручнів), що забруднені виділеннями із дихальним шляхів хворого чи інфікованого.

Краплинний шлях: вірус передається від людини до людини під час кашлю або чхання у тісному контакті, коли утворюються краплі діаметром понад 5 мікрон. Коронавіруси не здатні зберігати заразність під час передавання на далекі відстані. Тому тісним контактом вважають відстань менше 1 м, за певних умов до 2 м.

Симптоми

У людини, інфікованої, COVID-19 розвивається респіраторне захворювання різної тяжкості із такими основними симптомами:

  • гарячка;
  • кашель;
  • задишка (ускладнене дихання).

У багатьох пацієнтів спричиняє запалення обох легень.

0
репостів
0
репостів