Ленковецька амбулаторія ЗП-СМ отримала новий автомобіль Renault Duster

Автор 27 серпня 2019, 13:49

В день Державного прапора керівники Хмельницької області Володимир Кальніченко та Михайло Загородний вручили ключі від 13 нових сучасних машин Renault Duster представникам районів, які вирушили до сільських амбулаторій Хмельниччини. Одна з них передана сімейному лікарю Віктору Клімчуку для надання медичної допомоги сільському населенню Ленківецької ОТГ.

Всього закупили 13 легкових автомобілів Renault DUSTER dCi 110 4WD вартістю 574,5 тис.грн. кожний. Вони повністю відповідають критеріям Міністерства охорони здоров’я України щодо транспортних засобів для сільської медицини. Автомобілі повноприводні, з дизельним двигуном, що є дуже важливим саме для сільської місцевості, адже значно збільшує прохідність. Загальна вартість автомобілів складає 7 млн. 468,5 тис. грн. Кошти на їх придбання виділені з державного бюджету у вигляді субвенції на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості (6,5 млн. грн.) та місцевих бюджетів ОТГ та районів (968,5 тис. грн.).

У своєму виступі Володимир Ілліч привітав усіх учасників урочистої церемонії зі святами та зазначив, що за 28 років незалежності України зроблено дуже багато, але попереду все ще багато роботи, аби забезпечити нашим громадянам той європейський рівень життя, до якого ми прагнемо. «Продовжується медична реформа. Наша область отримала з держбюджету майже 256 млн. грн. на розвиток сільської медицини, що свідчить про особливу увагу державної влади до питання забезпечення належного рівня медичної допомоги саме на селі. Найближчим часом своїх перших відвідувачів приймуть 27 амбулаторій, які будуються в сільській місцевості, і ми вже забезпечили їх транспортом. Сьогодні ми вручаємо автомобілі, які допоможуть сільським лікарям ще 13 амбулаторій зробити медичну послугу доступнішою для людей. Маємо надію, що невдовзі зможемо забезпечити автотранспортом і решту сільських амбулаторій».

Посадовець також додав, що наразі триває робота над дооснащенням існуючих амбулаторій усім необхідним медичним обладнанням.

«Робимо все можливе для того, щоб виконати це завдання по максимуму до кінця цього року. Впевнений, що нам це вдасться, і кожний мешканець села на Хмельниччині побачить позитивні зрушення і матиме можливість отримати якісні медичні послуги,» – наголосив очільник області.

Ленковецька амбулаторія є третьою, яка отримала автомобіль, закуплена переважно за кошти державного бюджету України та співфінансування місцевих бюджетів.

Шепетівська РДА

0
репостів
0
репостів