Відбулося засідання медичної ради

Автор 25 лютого 2016, 18:58
22 лютого в актовій залі Шепетівської центральної районної лікарні під керівництвом головного лікаря Валентини Савчук відбулось засідання медичної ради, де підбито підсумки роботи ЦРЛ, Грицівської, ЦПМСД у 2015 році та окреслено основні завдання на 2016 рік. 
Участь у засіданні взяли заступник голови Шепетівської райдержадміністрації Наталія Собчук, головні лікарі лікувально-профілактичних закладів, профільні районні спеціалісти, керівники структурних підрозділів, завідувачі ФАПів.

Основним питанням порядку денного був аналіз роботи медичних закладів району щодо надання лікувально-профілактичних послуг населенню у 2015 році. З доповідями виступили завідувач інформаційно-аналітичного відділу медичної статистики Шепетівської ЦРЛ Обезюк Н.С., заступник головного лікаря з медичної частини Шепетівського Центру ПМСД Фоміна Т.В. та головний лікар Грицівської РЛ Демчук О.Л. 

Протягом 2015 року штатний розпис персоналу лікарні приведено до оптимальних показників, виходячи з потреб населення в кваліфікованій медичній допомозі на рівні фінансування закладу:
- кількість штатних посад лікарів - 156,75;
- абсолютне число фізичних осіб - 135;
- кількість штатних посад середнього медичного персоналу - 229,0;
- абсолютне число фізичних осіб - 228.

Протягом 12 місяців 2015 року у поліклініці ЦРЛ зареєстровано відвідувань - 349 064 осіб, у т. ч. сільських жителів - 121 895, що становить 34,9 %.

Кількість відвідувань з приводу захворювань:
- дорослими - 163 792;
- дітьми віком від о до 17 років - 22 993; сільських жителів - 66 195;
кількість відвідувань лікарями хворих удома - 1 327, у т.ч.
сільських жителів - 363.

У закладах охорони здоров’я забезпечено якісне медичне обслуговування внутрішньо переміщених осіб з АРК Крим та східних областей України, поранених у зоні проведення АТО.

Лікарями хірургічного профілю організовано належне виконання завдань медичного обстеження перед мобілізаційного та мобілізаційного періоду.

Протягом 2015 року придбано обладнання та апаратури на загальну суму - 187,7 тис. грн.

Разом із тим є над чим працювати у 2016 році. Зокрема, потребує покращення матеріально-технічна база лікувально-профілактичних закладів Шепетівського району: необхідно придбати апарату УЗД експертного класу для пологового відділення,обладнання для кардіологічної служби, спеціальний реанімаційний автомобіль для транспортування важкохворих у заклади третього рівня,оновити устаткування хірургічної служби, спорудити локальні очисні споруди в Шепетівській ЦРЛ, розширити кардіологічне відділення за рахунок збільшення кількості ліжок та організації палати інтенсивної терапії для хворих з гострою кардіологічною патологією. Необхідно провести ремонти в боксах інфекційного відділення і ремонт у палатах хірургічного відділення для роз'єднання «чистої» та «гнійної» хірургії.

Підбиваючи підсумки роботи медичних закладів, заступник голови адміністрації Наталія Собчук підкреслила, що медицина Шепетівщини зараз переживає непрості часи. "Бюджет районної ради сьогодні фінансує центральну районну лікарню, Грицівську райлікарню, ЦПМСД, а це 15 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, 26 ФАПів, 17 МПТБ та КЗ «Вузлова лікарня станції Шепетівка». Дефіцит коштів по галузі цього року становить близько 15 млн. грн.. Тому Шепетівська районна рада, райдержадміністрація спільно із головними лікарями шукають шляхи вирішення цієї проблеми. Як вихід - поступова оптимізація медичних закладів. 

Шепетівська центральна районна лікарня в перспективі планується як лікарня інтенсивного лікування ІІІ рівня, а на її базі, на думку Департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації, необхідно створити Перинатальний центр ІІ рівня. 

Найпріоритетнішим завданням сьогодні є завершення будівництва на території Шепетівської ЦРЛ корпусу "Охматдит" для розміщення акушерсько-гінекологічного та дитячого відділень, дитячої та жіночої консультацій. У 2015р. проведено коригування проектно-кошторисної документації, є позитивні висновки держбудекспертизи. На сьогодні готовність об'єкта становить 85%. Тому вишуковуємо спільно з адміністрацією ЦРЛ різні можливості залучення коштів для завершення добудови. З цією метою розроблено проекти та направлено листи-звернення Народному депутату Мацолі Р.М., в Хмельницьку облдержадміністрацію". 
0
репостів
0
репостів