Батько віддав нирку для сина: як почувається родина з Шепетівщини

Автор 09 вересня 2024, 13:29

Вісім років Віталій Андрійчук з Ізяслава лікував гломерулонефрит. Коли ситуація погіршилася, чоловік перейшов на діаліз. Паралельно, звернувся до завідуючого відділенням урології Олексія Підмурняка стосовно трансплантації нирки. Після обстежень та усіх необхідних узгоджень, нирку для сина погодився віддати батько. І вже у серпні команда лікарів, на чолі з Олексієм Олексійовичем, провела родинну пересадку нирки.

«Операція відбулася 19 серпня і тривала близько пʼяти годин. У процесі трансплантації були залучені близько тридцяти фахівців різного рівня», - зазначив головний трансплантолог області Олексій Підмурняк.

Днями батька та сина вже виписали з лікарні додому, вони почуваються добре.

«Попри важкий для України час, наші лікарі проводять надскладні операції, рятують життя людей та готові нарощувати обсяги таких операцій. Бажаю батькові та сину благополучної реабілітації та швидкого повернення до повноцінного життя», - зазначив голова Хмельницької військової адміністрації Сергій Тюрін.

Він, разом із заступницею Оксаною Вжесинською, директором департаменту охорони здоровʼя ХОВА Олександром Завроцьким та директором Хмельницької обласної лікарні Яковом Цуглевичем завітав з робочим візитом у відділення урології.

«Уже зараз на трансплантацію нирки очікують 22 людини і ми готові проводити трансплантації, але є питання із наявністю органів. Ми дякуємо керівництву області, департаменту та лікарні за постійну підтримку залученість у розвиток трансплантології в області, адже це свідчить про високий рівень медицини в регіоні та довіру пацієнтів», - зазначив Олексій Підмурняк.

До слова, в обласній лікарні провели вже сьому операцію з трансплантації нирки. Держава в особі Національної служби здоров’я України покриває повністю всі витрати на проведення таких операцій.

0
репостів
0
репостів