З початку року у шепетівській лікарні проліковано 460 хворих із інсультом

Автор 05 вересня 2023, 16:23

Неврологічне відділення №1 КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» – це підрозділ, створений для надання кваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги хворим неврологічного профілю із застосуванням нових сучасних методів діагностики та лікування.

Відділення розташоване на 1 поверсі  хірургічного корпусу лікарні та  на даний час розгорнуте на 25 ліжок для надання висококваліфікованої цілодобової медичної допомоги пацієнтам з гострим порушенням мозкового кровообігу та іншими неврологічними захворюваннями.

До складу  відділення входить палата інтенсивної терапії на 5 ліжок, тут створено пост для цілодобового надання медичної допомоги лікарями-невропатологами.

Спеціалізована стаціонарна медична допомога  у неврологічному  відділенні забезпечується фахівцями, які мають високий рівень кваліфікації, володіють сучасними технологіями та мають багаторічний досвід в діагностиці і лікуванні неврологічних захворювань.

Тут працюють 5 лікарів-невропатологів, 13 сестер медичних, 11 молодших медичних сестер, масажист та логопед.

Завідувач відділення – лікар-невропатолог вищої кваліфікаційної категорії Корицька Олена Олександрівна.

Медичні працівники відділення постійно підвищують кваліфікаційний рівень, відвідуючи конференції, семінари та проходять курси підвищення кваліфікації.

Неврологічне відділення №1 Шепетівської багатопрофільної лікарні надає комплекс медичних послуг, спрямованих на діагностику, та лікування гострих неврологічних захворювань, таких як:

  • інсульт,
  • полінейропатії,
  • міастенія,
  • гострі та хронічні цереброваскулярні захворювання,
  • захворювання периферійної нервової системи,
  • наслідки черепно-мозкових травм, та гострі ЧМТ.
  • дегенеративні захворювання ЦНС.
  • Інші захворювання нервової системи.

Пацієнтам неврологічного відділення №1 проводяться такі види обстеження, як лабораторні, комп’ютерна томографія, рентгенологічні та функціональні методи діагностики .

Лікування й обстеження проводяться відповідно до сучасних стандартів надання медичної допомоги неврологічного профілю.

Допомога у відділенні  надається цілодобово в межах програми медичних гарантій  пацієнтам з невідкладними станами у разі самозвернення чи якщо пацієнта доставлено бригадою екстреної медичної допомоги та планово —  за направленням від сімейного чи лікуючого лікаря.

Протягом минулого року в неврологічному відділенні №1 КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» було проліковано 1233 хворих, з них 670 з гострим порушенням мозкового кровообігу (інсультом). За 8 місяців 2023 року у відділені проліковано 899 хворих, з них з інсультом – 460.

У відділенні освоюються і впроваджуються нові, сучасні методи діагностики та лікування хворих з неврологічною патологією.

Проводиться найсучасніший метод лікування ішемічних інсультів – тромболітична терапія (тромболізис) з використанням препарату «актилізе». За 8 місяців поточного року  проведено 45 тромболізисів.

Постійно розробляються заходи щодо покращення якості медичної допомоги та проводиться робота над покращенням умов перебування пацієнтів у відділенні, адже це сприяє їхньому найшвидшому одужанню!

0
репостів
0
репостів