Шепетівку відвідував "вакцинобус": міряли тиск, вакцинували, тестували на ВІЛ, знайомили із скандинавською ходьбою

Автор 30 червня 2023, 13:09

Вчора, 29 червня у Шепетівці за ініціативи Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб у співпраці з Шепетівським центром первинної медико-санітарної допомоги та Шепетівським відділенням Червоного хреста відбувся “День здоров’я”. Мешканці громади мали можливість безкоштовно отримати цілий ряд медичних послуг а також дізнатися більше про профілактику захворювань, інших соціальнозначущих хвороб і здоровий спосіб життя.

Акція відбулася в рамках Європейського тижня громадського здоров’я. Відтак, за 3 години роботи фахівці у Вакцинобусі, отриманому в рамках співпраці з міжнародними партнерами, проводили вакцинацію дорослих проти дифтерії та правцю а також від COVID-19. Характерно, що вакцинувались шепетівчани старшого віку.

Вимірювання тиску, кисню у крові та визначення індексу маси тіла провели близько 100 громадянам. 56 визначили рівень глюкози крові, у 6 відсотках випадків громадяни взнали про це вперше.

Тестували на ВІЛ, гепатити В та С, позитивних знахідок не було.

Крім того, відвідувачам вимірювали рівень артеріального тиску( у п’ятьох він був надто високим) та вміст кисню в крові.

Мобільною медико-психологічною бригадою Червоного Хреста проводились консультації лікарем загальної практики та психологом, видавались ліки.

Визначали індекс маси тіла ( 12 осіб виявили з завищеним нормативним значенням).

Після тестування визначали біологічний вік організму та консультували щодо профілактики хвороб.

За допомогою імітатора технічного механічного курця продемонстровали шкоду тютюнопаління для організму.

До того ж, відвідувачі "Дня здоров'я" під керівництвом досвідченого тренера ознайомились з методом скандинавської ходьби та її перевагами для громадян поважного віку.

Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб

0
репостів
0
репостів