Розділ Культура

Поетесу із Шепетівщини відзначили на «Гранд Коронації»

Автор 31 жовтня 2021, 13:12

30 жовтня 2021 року о 20:00 відбулася онлайн-церемонія нагородження переможців Міжнародного літературного конкурсу «Гранд Коронація» і оголошено лауреатів відзнаки «Золоті письменники України». І нам є за кого порадіти.

Поетесу із Вербівець Олену Миклащук-Іськову відзначили другою премією у категорії “Пісенна лірика” за збірки “Брат” та “Покривання коси”.

«Гранд Коронація» — це конкурс, який заснували в рамках «Коронації слова» Тетяна та Юрій Логуші. Відбувається лише раз у 5 років. У конкурсі змагаються переможці — лауреати перших премій у номінаціях «Романи», «П’єси», «Кіносценарії» та «Проза для дітей». Вперше Гранд Коронація слова була проведена у 2010 році.

Наша землячка ледь відійшла від приємного шоку і написала у себе на сторінці:

"Коли пані Тетяна оголосила, що перемогли мої добірки "Брат" і "Покривання коси", я вирішила, що то помилка, бо я надсилала просто пісенні тексти. І лише щойно здогадалася відкрити електронну пошту і глянути, що і коли я відправляла. І тут (грають фанфари) виявилось, що на Гранд Кронацію 2020 я відсилала добірку текстів, що розпочиналися з тексту "Брат", а в 2021 - знову добірку, де першим текстом було "Покривання коси". Тобто я перемогла двічі!!! Невже це реальність?!!!

Мрія дитинства збулася: про Вербівці Шепетівського району знову почула вся Україна! Дякую Тетяні та Юрію Логушам за здійснення мрій! Сподіваюся, що за рік можна буде всіх обійняти. Дякую моїм друзям та рідним, що вірять в мене, навіть, коли я сама в себе не вірю! Дякую, Всесвіте, за можливість жити і творити!"

Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова», історія успіху якого налічує вже 21 рік, є найпрестижнішим українським конкурсом, який у царині романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей відкрив понад 1000 нових імен. Головна мета конкурсу – підтримка новітньої української культури, пошук нових імен, видання найкращих романів, стимулювання й підтримка сучасного літературного процесу кіно й театру. І як наслідок, наповнення українського ринку повнокровною конкурентноспроможною літературою, а кіно й театру якісними фільмами і п'єсами.

Нагадаємо, що свою першу премію Олена Миклащук-Іськова здобула 2017 року у номнації «Пісенна лірика» за твір —«Нерви».

Останнє редагування 31 жовтня 2021, 13:36

Відео

0
репостів
0
репостів