Розділ Культура

У Шепетівці будуть 3 дні показувати кіно просто неба

Автор 18 серпня 2021, 15:51

З нагоди відзначення 30-ї річниці Незалежності України Музей пропаганди запрошує на перегляд українських фільмів в межах проєкту "Кіно просто неба". З 20 по 22 серпня будуть показувати по одному фільму. Про це повідомили на сторінці музейної установи.

Перелік фільмів

«Білий птах з чорною ознакою» - фільм українського режисера Юрія Іллєнка. 20 серпня

Відзнята у 1970 році стрічка входить до десятки у списку сотні найкращих фільмів в історії українського кіно. В основу сюжету картини лягло життя української багатодітної сім’ї з Буковини, яку було втягнуто у вир боротьби за «світле майбутнє», вигадане й пропаговане комуністичними ідеологами. Події фільму відбуваються у 1937–1947 роках.

Співавтором сценарію «Білого птаху» був видатний український кіноактор і режисер Іван Миколайчук. Крім того, у фільмі вперше на кіноекрані з’явився 30-річний тоді ще львівський театральний актор Богдан Ступка, роль бійця УПА якого є досі однією з найкращих у його списку.

«Нескорений» - український історико-біографічний фільм режисера Олеся Янчука. 21 серпня

Події у фільмі розгортаються на тлі Другої світової війни, після завершення якої українські націоналісти продовжували самотужки боротися з каральною імперією Сталіна. Протягом багатьох десятиліть існувала заборона не лише демонструвати, а й навіть згадувати про подібні сторінки української історії та її героїв. Тому у цій, досить динамічній за сюжетом картині, режисер здійснює спробу показати справжню долю видатного українського державного і військового діяча, головнокомандувача УПА, борця за незалежність України у ХХ столітті Романа Шухевича.

«Черкаси» - повнометражний художній фільм режисера Тимура Ященка. 22 серпня

Картина розповідає історію кількатижневого опору українського військового корабля, який навесні 2014 року був заблокований російськими суднами в бухті озера Донузлав. Під командуванням капітана 3-го рангу Юрія Федаша екіпаж однойменного мінного тральщика до останнього тримав оборону і не спускав державного прапора.
В український широкий прокат стрічка вийшла 27 лютого 2020 року – у день шостих роковин анексії Криму Росією.

Пам'ятаймо, що боротьба за нашу незалежність триває...

Кіноперегляд буде організовано на площі перед Музеєм пропаганди 20-22 серпня за підтримки Національної кіностудії художніх фільмів ім.Олександра Довженка та ТОВ "Мкк Фільм"

Початок сеансу з 20 по 23 серпня о 20 год. 30 хв.

Перегляд безкоштовний!

Останнє редагування 18 серпня 2021, 16:27
0
репостів
0
репостів