Розділ Культура

У Шепетівці відзначили День Соборності України

Автор 22 січня 2020, 17:52

Сьогодні, 22 січня, у Шепетівці пройшов тематичний захід, присвячений Дню Соборності України.

День Соборності відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року.

Тематичний захід у міському будинку культури відвідав міський голова Михайло Полодюк, перший заступник міського горлови Володимир Вихівський, заступник міського голови Наталія Стасюк, народний депутат України  1-го скликання Тарас Нагулко,  військовослужбовці, учні навчальних закладів Шепетівки,  працівники виконавчого комітету міської ради, освітяни та представники громадськості.

Присутніх ознайомили з ходом подій, що передували Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, з розвитком української історії після цього та впливом тих подій на історію Шепетівки. Учасники заходу переглянули історичну стрічку про об’єднання Української Народної Республіки (Наддніпрянської України) і Західно-Української Народної Республіки (Галичина, Буковина і Угорська Русь) у соборну Україну, дізналися про творців Акту злуки та дату 22-го січня. Присутнім розповіли про бій під Крутами та земляків, які стали активними учасниками тих трагічних подій.

Учасники тематичного заходу вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять всіх воїнів, які полягли в боях за Батьківщину та делегували учнів Шепетівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-Ш ступенів — гімназія» покласти квіти до Алеї Слави та пам’ятного знака Симону Петлюрі.

Захід супроводжували виступи виконавців міського будинку культури,  дитячої музичної школи та молодіжного народного аматорського театру «Браво».

Також було організовано виставки літератури та картин вихованців дитячої художньої школи, присвячених Дню Соборності України.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів