Розділ Культура

На Шепетівщині відбувся перший фестиваль борщу

Автор ‎Валентина Мельник 27 серпня 2019, 14:51

Біля Хролинського СБК 25 серпня було гамірно і весело, в Судилківській громаді відбувся перший фестиваль борщу "Варись,варись борщику в полив'янім горщику". По - перше, це наша національна страва, і ще раз , по - перше, борщ смакує справжнім українцям!

Фестиваль відбувся за підтримки сільського голови Котик Т.М. та місцевих підприємців Чмира В.М., Поліщук Н.В., Кошкіна М.С., Паламарчук Г.А., фірми Bauenhaus, яка робить першокласні дома из сендвич панелей, а також активних жителів села.

Разом із в.о. старости сіл Хролин, В.Медведівка, Травлин, Купино , Савичі Ковальчук Г.В., депутатом Хмельницької обласної ради Мовсісяном В.М. привітали жителів та гостей фестивалю. Мовсісян В.М. вручив запашні калачі організаторам фестивалю , таким є Хролинський СБК.

У ході фестивалю представники сіл Хролин, Городище, Серединці, Поляна, Новичі, Березна, В.Медведівка, Мальованка, Климентовичі, Красносілка, Жолудки, Судилків презентували борщі. Кожен міг насолодитися вишуканим смаком цієї неповторної страви, а разом з борщем скуштувати пампушок з часником, опіканців, пирогів і ще чимало смаколиків до борщу. Було і сало!

Цікавим було оформлення всіх тематичних зон для представлення продукції. Приміром, Серединецька бібліотека та СБК підготували композиції у стилі сільської оселі українців, а Городищенський СБК + с/бібліотека запропонували для борщу "оселитися" у великому гарбузі.

У ході святкування всі присутні насолоджувалися творчістю колективів закладів культури громади. У концертній програмі взяли участь Хролинський, Полянський, Судилківський, Серединецький СБК, Мальованський, Лозичанський, Савицький, Травлинський, В.Медведівський, Жолудецький сільські клуби та сільські бібліотеки сіл Судилків, В.Медведівка, Травлин, Поляна, Серединці, Новичі.

Завершальний акорд фестивалю - грамоти і подарунки від сільської ради колективам закладів культури за популяризацію національної кухні та смачний коровай для всіх присутніх на святі.

Гості дякували організаторам фестивалю - Хролинському СБК, директору Артерчук В.В., художньоиу керівнику Кошкіній Н.О. за продуману форму проведення заходу, змістовну програму святкування, естетичне оформлення території, злагодженість у діях, а також спеціалісту з питань культури відділу освіти та культури сільської ради Тончук Н .О. за організацію методичної роботи з працівниками культури громади.

У свою чергу організатори подякували: Котик Тетяні Миколаївні сільському голові с.Судилків, Мазур В.Д. заступнику сільського голови, Тончук Н.О. спеціалісту з питань культури, Мовсісяну В.М. обласному депутату.

Дякую місцевим підприємцям: Чмиру В.М., Поліщук Н.В., Кошкіну М.С., Паламарчук Г.А.. Дякую місцевим господиням, які взяли участь у ярмарці: Охрімець Зінаїді та Нетичук Юлії. Щиро дякую активістам, які долучилися до підтримки проведення заходу: Козаку І.В. директору Полянського СБК та оператору, Артерчуку О.О. майстру-художнику, Новохацькій Галині швеї, Сідліцькій О.І. сільському бібліотекарю,Троц Людмилі повару. А також безмежно вдячна моїй активній молоді та дітям, які допомагали у підготовці до свята, вони в мене всі великі молодці. Також дякую творчим колективам Хролинського СБК "Фурор" , "Розмай" та "Самоцвіти". Щиро дякую всім працівникам культури Судилківської ОТГ та творчим колективам, які прийняли участь у фестивалі. Бажаю всім міцного здоров'я, удачі, щастя, та творчого натхнення!

Останнє редагування 28 серпня 2019, 21:07
0
репостів
0
репостів