Розділ Культура

У Шепетівці з'явиться кінотеатр під відкритим небом

Автор 21 травня 2019, 18:30

Постане новий культурний об'єкт відразу біля будинку культури (позаду пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам «Чорний тюльпан»). Займаються його будівництвом Шепетівський Клуб національно-патріотичного виховання молоді "23".

Минулого року організація подавала проект на Громадський бюджет, хотіли закупити обладнання для трансляції фільмів. Однак проект не набрав достатньої кількості голосів, аби отримати фінансування. Отож днями своїй сторінці активісти написали:

"Але ж мрії існуть, щоб здійснюватися. ? Цьогоріч ми знову будемо брати участь у Громадському бюджеті. Проте переглядати цікаві фільми, обговорювати їхній зміст, збирати навколо молодь та цікавих особистостей – хочемо вже."

Таким чином 18 травня громадська організація за допомогою небайдужих шепетівчан почала зводити кінотеатр своїми руками. У планах було обладнати місця для сидіння у вигляді дерев’яних лавок, розчистити територію від кущів та високої трави, встановити клумби. Вдалось зробити майже все, дощ завадив лише встановити лавки, але цей недолік надолужили днями.

Дякуємо представникам Шепетівського військового лісгоспу за подаровані колоди, з яких ми виготовили лавки. Дякуємо підприємцю Павел Горбачук, який закупив нам лак та кісточки для фарбування лавок, рукавички, насадки до шліфувальної машинки та інший дрібний реманент для толоки. Дякуємо Петрик Катерині і її батькам, які прийшли з бензопилою, допомогли зачистити територію від кущів і повирізати стовпчики для лавок. Дякуємо Дмитру Сороці, який завчасно не зголошувався на акцію, але тихенько прийшов і дуже-дуже багато допоміг своїми сильними руками: у шліфуванні та виготовленні лавок, зачисткою території, довозом власного реманенту… Дякуємо Ірині Александрук, яка допомогла з фарбою, транспортом і волонтерами, щоб ми могли завезти і привезти колоди на пилораму. Дякуємо сім’ї Янушевських – Янушевський Віталій Віталійович, Христина Станіславівна та їхнім малюкам – які забезпечили «сильними руками», питною водою, викосили власною мотокосою та зібрали траву, пофарбували лавки… Дякуємо Андрію Тівікову з друзями, що допомогли у шліфуванні і виготовленні лавок, зачистці території та іншій роботі, яка потребувала «сильних рук». Дякуємо Олександру Андрощуку, який власною мотокосою викошував траву та допомагав «сильними руками». Дякуємо Аллі Бунечко, яка привезла квіти і допомогла їх висадити у клумби. Дякуємо Євгену Васьківсьому за подаровані скоби, щоб ми могли виготовити лавки. Дякуємо Наталії Никоновій і її колезі з Обласного літературно-меморіальний музею Миколи Островського, що допомогли з прибиранням території, фарбуванням лавок та посприяли з додатковим реманентом. Дякуємо Ользі Рихтик та Яні Бичківській з подругою за вашу допомогу у фарбуванні лавок та прибиранні території. Дякуємо Ірині Погребняк з Любомирчиком, що допомогли з фарбуванням лавок та прибиранням території власном реманентом. Дякуємо представникам Шепетівської спілки митців, які допомогли розмалювати клумби та прибрати територію. Дякуємо Тетяні Василик, яка допомогла з бензином до бензокоси. Дякуємо Олександрі Фрідріх, яка допомогла з фарбою та прибиранням території. Дякуємо Аллі Гайдай за «вправні руки» та вміння думками розганяти дощові хмари. Дякуємо Юрію Шайнозі, який допоміг з транспортом, щоб вивезти сміття і вирізане гілля. Дякуємо Шепетівському міському будиноку культури за сприяння у проведенні толоки. Дякуємо нашій спільній команді Шепетівський Клуб національно-патріотичного виховання молоді "23" – представникам ГО «ОТГ-23», парафіянам Українська Греко-Католицька Церква м. Шепетівка та Пласт в Шепетівці – за ініціативу, організацію та втілення задуму. (Олена Драчук, Василь Боднар, Марина Ложкінa) ДЯКУЄМО усім, хто відгукнувся! ДЯКУЄМО усім, хто фізично долучився! ДЯКУЄМО усім, хто хотів прийти, але з поважних причин не вийшло! ДЯКУЄМО усім, хто підтримує наші ініціативи просто у розмовах чи навіть подумки!
0
репостів
0
репостів