Розділ Культура

У Шепетівці відбувся огляд-конкурс колективів художньої самодіяльності та виставка творчих доробків закладів освіти

Автор ‎Оксана Митко‎ 21 травня 2019, 14:49

16 травня Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді проведено обласний огляд-конкурс колективів художньої самодіяльності та виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва закладів загальної середньої та позашкільної освіти міста Шепетівки. 

Щонайперше журі переглянуло музичну казку «Домовичок» у виконанні лялькового театру «Веселка» у стінах Шепетівської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів (керівник С. Дробот), де їх радо зустрічав ансамбль ксилофоністів і металофоністів «Дивограй» Шепетівської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 віночком народних мелодій (керівник А. Шнайдер). 

Основне дійство відбувалося в міському будинку культури. І розпочалося воно, як зазвичай, з перегляду експозиції виставки робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. На розгляд було представлено якісні, оригінальні роботи, згідно Положення. Наймолодшими (група «Малюк») вихованцями позашкільного закладу проведено 9 майстер-класів у різних техніках.

Оригінальним був задум режисерів-постановників, коли Фею Натхнення викрадає злий Лорд Вордрум всі талановиті діти міста разом з Фарбами (ведучими) вирушають її рятувати. Звісно, спостерігати за виступами учасників було неабияке задоволення. 
У різножанровій програмі взяли участь понад три сотні вихованців, які продемонстрували майстерне виконання у вокальному, інструментальному, хореографічному, фольклорному та літературно-мистецькому жанрах. 

З гідністю місто представили Народний художній колектив студія спортивно-бального танцю «Браво» з хореографічними композиціями «Давай потанцюємо», «Космодрайв», «Рандеву», «Revolution» (керівник Д. Кучер) та гурток класичного танцю з композицією «Червоне і чорне» (керівник Л. Камфорович).

Зачарували своїм співом дует «Two hearts» з українською народною піснею «Колискова» (керівник Ж. Балагур) та тріо «Акорд» з піснею на музику О. Білаша, слова Д. Павличка «Лелеченьки» (керівник І. Котовська). Не менш яскравим був виступ вокальної групи «Кумасі» з народною піснею «Кам’яна гора». Не залишило байдужим виконання Рули Наталії, солістки вокальної студії «Діти-квіти» лемківської пісні «Гамерицький шлях» (керівник Ж. Балагур). Також вдалося приємно здивувати глядачів учасникам хорової студії «Оксамит» музичною композицією Соломон Лінди «In the jungle» (керівник В. Кузьмінська), під час виконання якої діти імітували звуки природи джунглів.

Незабутній виступ в інструментальному жанрі з інтригуючою назвою «Музика з нічого» продемонстрував гурт перкусіоністів «Перкусія band» (керівник Н. Івасюк). Не залишив нікого байдужим виступ команди черлідингу «First school» з композицією «Я люблю Україну!» (керівник О. Шуляков).

Майстерно прочитано авторський вірш «Щастя» Оксаною Стратович, вихованкою театральної студії «Дзеркало» (керівник Н. Літвінчук).

Цікаве обрядове дійство «Веснянка» показала фольклорна студія «Толока» (керівник Ж. Балагур).

По завершенню концерту до глядачів та всіх присутніх звернулися Наталія Жолобок, Заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді та Тетяна Музика, заступник начальника управління освіти Шепетівської міської ради. Вони подякували учасникам концерту за високу майстерність, побажали нових творчих звершень та натхнення.

0
репостів
0
репостів