Розділ Культура

Відбулася презентація картин Віталія Данильчука

Автор Алла Захарець 30 січня 2019, 16:48

У понеділок, 28 січня, у музеї М.Островського відбулася презентація картин шепетівського художника Віталія Данильчука «Симфонія кольору». На виставці представлено понад 20 творчих робіт митця, передусім портретів. Сім років тому у музеї відбулася перша персональна виставка Віталія. І ось нині він вдруге демонструє відвідувачам музею власні доробки.

На захід завітали учні та викладачі Шепетівської ЗОШ № 8, у якій свого часу навчався Віталій, та представники дитячої художньої школи, де юнака навчали азам образотворчого мистецтва.


Реклама: Якісні корпусні офісні меблі ви можете знайти тут. У нас ви можете знайти будь яку палітру кольорів, форм та матеріалів.  Швидка доставка по Україні та професійні консультанти дозволять вам отримати бажане буквально в один клік.


Першим наставником Віталія став викладач ДХШ Володимир Монтач. Згодом юнак вступив до Рівненського державного гуманітарного університету на художньо-педагогічний факультет. А після отримання диплома почав працювати вчителем малювання у стінах рідної школи. Потім поїхав за кордон, де чотири роки працював викладачем у художній школі. Восени 2018 року повернувся в Україну. Зараз освоюється у рідному місті та працює над замовленнями.

Віталій Данильчук малює у різних жанрах образотворчого мистецтва — зображає натюрморти, пейзажі. Та найбільше йому подобається малювати портрети з натури. На картинах головні персонажі наче оживають.

Загалом у доробку молодого художника близько 600 робіт, але вони уже давно, так би мовити, «розійшлися» по людях. Здебільшого це були картини, виконані на замовлення.

Неабияк привертає увагу на виставці робота «Портрет батька». За словами заступника директора музею М.Островського Марії Юзлової, Віталій вміло передав характер свого батька — Анатолія Івановича.

Не менш цікавою є інсталяція Шепетівки на полотні олійними фарбами. На картині музей – візитівка міста, який омивають хвилі Атлантичного океану. Це робота 2018 року. І нині вона поповнила колекцію музею – це подарунок художника.

Свої плани на майбутнє Віталій Данильчук не відкриває загалу, мовляв, і далі малюватиме. Та все ж від наукового співробітника музею Лідії Юхимович ми дізналися про те, що попереду на поціновувачів творчості Віталія чекатиме серія робіт «Воїни АТО». Нині молодий чоловік розпочав малювати перший портрет. 

Шепетівський вісник

Останнє редагування 31 січня 2019, 00:51

Відео

0
репостів
0
репостів