Розділ Культура

Шепетівчани повернулися з перемогою із обласного фестивалю-конкурсу сценічних творів військово-патріотичної тематики

Автор 21 жовтня 2017, 00:02

18 жовтня 2017 року у районному будинку культури Старосинявської ОТГ пройшов гала-концерт переможців обласного фестивалю-конкурсу сценічних творів військово-патріотичної тематики, присвяченого Дню захисника України «Творю для тебе, рідна Батьківщино!».

Впродовж  двох місяців в усіх закладах культури області у два етапи проходили відбіркові тури, під час яких близько 300 виконавців – сольно та у складі колективів – змагалися за місце у фіналі.

Під час трьох зональних відбіркових турів другого туру конкурсу, які проходили у Чемерівцях, Ізяславі та Хмельницькому, професійне журі визначило 50 фіналістів, а до участі у фінальному гала-концерті було запрошено 18 творчих одиниць.
То ж вісімнадцять кращих колективів та виконавців з усіх куточків Хмельниччини – володарі першої, другої і третьої премій у чотирьох жанрах: «Вокал», «Художнє слово», «Інструментальна музика» та «Хореографія» – дарували проникливі художні номери усім присутнім на урочистому гала-концерті та оспівували у вокальних, поетичних, музичних і хореографічних творах героїчне минуле й буремне сьогодення України та щиру любов до своєї Вітчизни.

Усіх учасників та гостей заходу урочисто привітали заступник голови Старосинявської селищної ради ОТГ Оксана Бондарчук та голова журі – заступник директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, заслужений працівник культури України Олена Ільїнська.

Першу премію конкурсу цьогоріч журі присудило 15-ти творчим одиницям.

У номінації «Хореографія» переможцем став зразковий дитячий хореографічний колектив «Сузір’я» Волочиської ДШМ.

У номінації «Художнє слово» у категорії «Літературно-музична композиція» перше місце посів колектив «У всіх на вустах» Шепетівського РБК, а серед солістів першість виборов Ростислав Ковалишен (народний аматорський театр Кам’янець-Подільського МБК).

У номінації «Вокально-інструментальна музика» кращим визнано народний аматорський ансамбль духової музики «Музики Надгориння» Ізяславського РБК (солісти – Юрій Шагун та Микола Коваль), а серед солістів – Катерину Гулевич (Чорноострівська ДМШ).

У номінації «Вокал» першість розподілили наступним чином:
-         категорія «Ансамблі» – народний аматорський гурт «Висота» Красилівського РБК та вокальне тріо «Елегія» Славутського МПК;
-         категорія «Дуети» – Іван Натальський та Володимир Сірант (м. Хмельницький, м. Кам’янець-Подільський);
-         категорія «Солісти» – Наталія Загурська (Хмельницький РБК) та Мар’яна Міщук (ЦКДМ Чемеровецької СР ОТГ);
-         категорія «Солісти/авторська пісня» – Юрій Вилавський (Війтовецький БК селищної ОТГ);
-         категорія «Ансамблі/діти» – фольклорний гурт «Щедрик» Славутської ДШМ;
-         категорія «Солісти/діти» – Лілія Умрихін (ЦКД «Гармонія» Волочиської МР ОТГ), Софія Козак (Теофіпольська ДМШ) та Аліна Рудик (Красилівська ДМШ).

На сьогодні фестиваль-конкурс є без перебільшення одним із найпрестижніших заходів в області, тому організатори заходу щиро переконані, що він лише набиратиме обертів і продовжуватиме свою впевнену ходу, адже популяризує героїчну славу нашої Батьківщини, її історичну спадщину та здобутки сучасності, а також кращі зразки патріотичної пісні, художніх, поетичних, музичних та хореографічних творів. Фестиваль-конкурс сприяє вихованню у підростаючого покоління почуття любові до рідної землі, поваги до пам’яті та подвигів її захисників; виявленню талановитих виконавців, розвитку їх таланту та реалізації творчих здібностей; подальшому розвитку мистецтва і художньої культури в області, збереженню здобутків вітчизняної культури, мистецтва та народної творчості та підвищенню інтересу до них місцевої громади.

0
репостів
0
репостів