Розділ Культура

Волинська художниця привезла у Шепетівку більше ста картин

Автор 24 січня 2017, 17:29
Незважаючи на зимову прохолоду за вікном, виставкова зала музею Миколи Островського наповнилась теплом, світлом, добротою… Саме такою енергетикою наділені роботи тендітної і, водночас, сильної духом волинської художниці Валентини Михальської.
На розсуд шепетівським глядачам представлено більше ста її картин, виконаних у різні роки. Про це повідомили на своїй фейсбук-сторінці музейники. Портрети, пейзажі й натюрморти, неперевершені монотипії - у кожній роботі своя таємниця, любов, воля та фантастичне відчуття гармонії.

У серії графічних робіт, об’єднаних філософією двох кольорів — «Червоне і чорне» - роздуми авторки про наш духовний і душевний світ. В доробку художниці-аматорки і жіночі портрети видатної родини Косачів.

Валентина Михальська неймовірно щедра на любов до дітей, до тих найменшеньких, які свої чисті душі довіряють дорослим, вбираючи від нас усе, що ми їм даємо. Вона ж їм дарує яскраві милі реальні малюнки, які ілюструють такі ж добрі книжечки. Десятки дитячих книжок з казками і віршиками для малечі проілюструвала за останні роки художниця. [blockquote author="Валентина Михальська"] Я не можу дати світу більш нічого, крім паперу, на який кладу фарбу [/blockquote]
0
репостів
0
репостів