Розділ Культура

Відбувся заключний етап обласного огляду-конкурсу народних звичаїв та обрядів

Автор 03 жовтня 2016, 20:44
26 вересня у Хмельницькому відбувся заключний етап обласного огляду-конкурсу народних звичаїв та обрядів «Стелися, барвінку», в якому взяли участь переможці – художні колективи з різних районів. Серед них і фольклорний гурт з села Михайлючка, що об’єднав дорослих (відомий за межами області гурт «Веселиха») і дітей (дитячий фольклорний ансамбль «Медунка»), під керівництвом Т. Костюк-Августинович.
Проходив захід у формі зйомок обласного телебачення – каналу «Поділля-центр» - на території мальовничого готельно-ресторанного комплексу «Плай».

Михайлючани знайомили присутніх із звичаями під час збирання ягід. Адже цей промисел має давнє коріння і ще й сьогодні годує переважну більшість людей у нашій місцевості. Здавна наші предки вважали ліс живою істотою. До нього ставилися з острахом і повагою. А тому перед збором лісових дарів треба було задобрити його мешканців. І люди співали пісень, примовляли до кожної ягідки, дякували за урожай. Учасники фольклорного гурту відтворили цей обряд перед глядачами. І додому привезли диплом переможця.

Ця поїздка відбулася завдяки небайдужим людям села, які розуміють важливість допомоги рідній культурі. А це: сільський голова Книш Б. В., директор Михайлюцької ЗОШ Музика Д. І., директор місцевого підприємства «Каолін» Лебіга П. П., подружжя Барткових, водій Даховник О.
0
репостів
0
репостів