Розділ Культура

Залізничний вокзал Шепетівки увійшов до 15-ки найкрасивіших в Україні

Автор 28 січня 2016, 19:04
Ворота міста. Так зазвичай називають вокзали. Адже часто саме залізнична станція – це перше, що бачать гості, які приїздять на екскурсію, у справах чи до родичів у місто. Інколи вокзал можна побачити тільки мигцем, з вікна потяга, прямуючи до зовсім іншого міста. Та краса чи оригінальність споруди можуть залишитися у пам'яті надовго. Отож один із міжнародних туристичних порталів підготував підбірку найкрасивіших вокзалів України, куди увійшов також і наш.
І це не дивно, адже навіть у маленьких містах є такі "ворота міста", яким можуть позаздрити і мешканці міст-мільйонників. 

Деякі залізничні станції навіть варті того, щоб провести в них екскурсію. Адже багата історія "воріт міста" часто приховує факти, які будуть цікавими туристам не менш, ніж розповіді про колишніх місцевих правителів та їхні ошатні оселі. Вокзали бачили мільйони і мільйони людей, пам'ятають безлічі їхніх життєвих історій. Більшість з них не відобразилися на сторінках книг. 

Отож ТОП-15 найкрасивіших вокзалів за версією IGotoWorld.com:

Дніпропетровський вокзал 
Залізнична станція Жмеринка 
Куп’янськ-Вузловий вокзал 
Залізнична станція Кривого Рогу 
Вокзал у Козятині 
Київський залізничний вокзал 
Луцький вокзал 
Львівський залізничний вокзал 
Ніжинська станція 
Одеська залізнична станція 
Ужгородський вокзал 
Харківський залізничний вокзал 
Чернівецька залізнична станція 
Чернігівський вокзал 
Станція Шепетівка 
Станція Шепетівка зведена ще у 1873 році. Перебудовувалася у 1952-му. Місцеві вважають станцію однією з родзинок населеного пункту. Гості міста помітили, що будівлю вокзалу щороку фарбували наново. Сам вокзал та навколишня територія виглядають досить ошатно. Поруч з вокзалом – площа Кирпи. У свій час на цій території намагалися навіть звести багатоповерховий будинок. Та жителям Шепетівки вдалося відстояти привокзальну площу, і нині тут вдосталь простору.
Останнє редагування 28 січня 2016, 19:24
0
репостів
0
репостів