Розділ Культура

Ансамбль “Ретро” виступав з друзями та збирав кошти на ЗСУ

Автор 20 жовтня 2023, 14:56

Осінній затишний вечір зібрав у великій залі Шепетівського міського будинку культури поціновувачів пісенної творчості народного аматорського вокального ансамблю “Ретро”, керівником якого є Людмила Легка. Колектив діє при Шепетівському будинку культури вже більше 30 років.

Весь це час ансамбль “Ретро” дарує своїм шанувальникам розмаїття емоцій та задоволення від якісного та вишуканого вокалу.

Підтримували колектив на сцені учасники народного аматорського театру танцю “Віват” (кер. Олена Новомодна) та хор музичної школи “Веснянка”.

Концерт був благодійний і завдяки гостям нам вдало зібрати 4210 грн. на потреби ЗСУ.

Народний аматорський ансамбль «Ретро»

Народний аматорський ансамбль «Ретро» Шепетівського міського будинку культури було створено у 1997 році. Керівником першого складу колективу була Валентина Віталівна Бренцун. Учасників ансамблю поєднувала любов до популярних пісень минулих років, тобто шлягерів. У своєму художньому мисленні, манері виконання вони прагнули до того, щоб органічно поєднати уявлення про минуле, з відчуттям сучасного світосприйняття. В 2001 році колективу було присвоєно почесне звання “Народний”

З 2002 по 2008 рік керівником колективу була Іщенко Інна Петрівна, в 2008 -2013 роках колективом керувала Євгенія Павлівна Гаєвська, а в 2014-2017 роках колектив очолювала Діана Дмитрівна Артемчук..На данний час ансамбль “Реторо” працює з новим керівником – Людмилою Григорівною Легкою. В складі ансамблю шість чоловік. Це працівники будинку культури та освіти. В репертуарі колективу багато різнохарактерних творів. Пісні видатних українських композиторів: О. Білаша, І. Поклада, Б. Янівського, І. Шамо, В..Івасюка, Ю.Рибчинського,О.Горчинського оранжировки на теми українських народних пісень..

З вересня 2017 року ансамбль «Ретро» очолює Легка Людмила Григорівна , 17.10.1973 р. н., яка закінчила Хмельницьке музичне училище, за спеціальністю викладач фортепіано та керівник вокального ансамблю, а також Рівненський Державний інститут культури за спеціальністю – керівник академічного хору та викладач суміжних дисциплін.

Репертуар колективу поповнився творам сучасних авторів, серед яких немало творів патріотичного спрямування, а також традиційно колектив працює над творами естрадного жанру таких авторів, як В. Івасюк, І. Поклада, Г. Татарченка, І. Шамо, О. Злотника і т.д., має свіжий погляд на українську народну пісню та на пісні, які давно полюбились слухачам.

У березні 2018 року ансамбль «Ретро» став лауреатом премії ІІІ-го ступеня обласного конкурсу «Наш Подільський пісенний краю», та у вересні цього ж року на обласному огляді-конкурсі патріотичної пісні «Все пам’ятає батьківська земля» колектив був нагороджений грамотою за ІІ місце.

На протязі 2019 року ансамбль в оновленому складі виступає на всіх міських заходах та концертах ,а у листопаді відбувся творчий звіт колективу, в якому були виконані як нові твори, так і твори, які полюбилися нашим постійним слухачам.

Народний аматорський ансамбль «Ретро» приймає активну участь у всіх запланованих заходах, тематичних вечорах, заходах присвячених професійним та календарним святам, завжди бажаний гість на усіх масових заходах у місті.

Народний аматорський ансамбль «Ретро» приймає активну участь у традиційних заходах, тематичних вечорах, заходах, присвячених професійним та календарним святам.

Останнє редагування 20 жовтня 2023, 18:44
0
репостів
0
репостів