Розділ Культура

У Шепетівці відкрили фотовиставку «Обличчя логістики ЗСУ»

Автор 30 вересня 2022, 13:07

У Шепетівському міському будинку культури відкрили фотовиставку «Обличчя логістики ЗСУ». Створена вона в рамках всеукраїнської комунікаційної кампанії «Вірю в Збройні Сили України» для того, аби на рівні документального сприйняття посилити консолідацію громадянського суспільства з українським військом та зміцнити віру в перемогу над російським загарбником. Про це повідомив у себе на сторінці начачальник Шепетівської РВА Олексій Глушаков.

Ми радіємо, коли надходить сучасна військова техніка й озброєння. Ми радіємо, коли гармата уражає ціль. Ми, загалом, шанобливо ставимося до військовослужбовців бойових підрозділів. І, водночас, ми майже нічого не знаємо про працю тих, хто в мастилі й багнюці повертає техніку й озброєння до життя, про тих, хто, власне, й забезпечив цей прицільний постріл гармати. Ми навіть не усвідомлюємо яка це важка праця технарів. Вона часом не для всіх помітна, однак служба пов’язана з поверненням військової техніки до строю та забезпеченням військ заслуговує на повагу.

Фотовиставка проходить під гаслом «Сталева міць, непохитна воля». У межах проєкту представлені авторські роботи трьох фотомитців Михайла Лєбєдєва, Сергія Каташа й Олексанра Бабича.

Автори побачили і намагалися донести свою версію того, який внесок роблять люди простих робочих професій Сил логістики в загальну справу перемоги Сил оборони у війні з російським окупантом.

На масштабних полотнах зображені ті, хто повертає боєздатність складним механізмам і ставить на «колеса» техніку та озброєння. Це слюсарі-ремонтники, чистильники, складальники, комплектувальники, електро- і газозварювальники, фрезерувальники, токарі, ковалі, столяри, маляри, швачки та інші вузькопрофільні фахівці технічного забезпечення, які не часто потрапляють в об’єктиви фотографів і відеооператорів.

Експонували виставку в Київському метрополітені до Дня Незалежності. Аби охопити більше глядачів її зробили пересувною. Тож Житомир став першим містом після столиці. Фотороботи вже побачили у Вінниці, Старокостянтинові, й нині кожен міг переглянути роботи й сформувати власне враження у Шепетівці. На початку жовтня із Хмельниччини вона вирушить до Тернопільщини й далі переміщатиметься регіонами згідно графіку.

Організатори планують експозицію доповнювати роботами майстрів за іншими напрямками діяльності військових частин Командування Сил логістики й розширювати територію фотовиставки, адже як свідчать більшість її відвідувачів у різних містах, виставка сподобалася.

Останнє редагування 30 вересня 2022, 13:15
0
репостів
0
репостів