Розділ Культура

На Шепетівщині туристи гуляли Болохівськими землями

Автор 27 вересня 2022, 16:53

Одне з історичних місць нашого краю, яке варто уваги, це Болохівське поселення. Учасники туристичного клубу Борона відправилися на екскурсію у село Городище Шепетівського району, аби детальніше дізнатися про цю землю, на власні очі подивитися пам’ятки та відвідати куточки, про які писали дослідники у своїх наукових працях.

Провідником в екскурс по давній та сучасній історії поселення стала науковиця Музею пропаганди.

Пізнати історію рідного краю через пішохідні екскурсії – чудова можливість гарно провести час і відвідати цікаві місця, на які у повсякденному житті не звертаємо уваги, або не знаємо про них. 

Під час пішохідної екскурсії з’ясували, що особливістю Болохівської землі вважається переплетіння тут інтересів правителів - Галицько-Волинського, Київського і Чернігівського, поговорили про важливі археологічні відкриття, які дозволили визначити саме цю землю як суспільно, політично та економічно розвинену область України-Русі.

Мандрівники довідалися про місцеві скарби, структуру городища, населення та його рід занять, історичні пам’ятки. Зокрема пройшлися місцевими культовими спорудами та їх історією: від монастирського комплексу 17 ст. і барокової церкви Св. Миколая до сучасного римо-католицького костелу Матері Божої, зведеного за часів незалежності України.

Екскурсія у теплі сонячні дні осені по-особливому прекрасна та залишає приємні враження і спогади. Тому, не втрачайте можливості та часу і замовляйте пішохідні прогулянки містом і за місто по тел: 068 159 5859 Юлія. 

Музей пропаганди

Останнє редагування 27 вересня 2022, 16:57
0
репостів
0
репостів