Розділ Культура

Відбувся районний семінар бібліотечних працівників

Автор shbiblio.at.ua 25 березня 2014, 09:03
21 березня відбувся районний семінар бібліотечних працівників системи на тему: "Сучасний стан фондів: проблеми та шляхи їх вирішення. Оновлення та використання наявного бібліотечного фонду".
З вступним словом виступила начальник відділу культури РДА Лідія Матвіївна Богурська. Директор РЦБС Любов Бурова ознайомила присутніх з заявою Президії УБА від 11.03.14 р. «Роль бібліотек і бібліотекарів у забезпеченні принципів інтелектуальної свободи», з Державним стандартом надання безоплатних послуг клубними та бібліотечними закладами культури державної та комунальної форм власності. 

Консультацію на тему "Сучасні проблеми та особливості формування, оновлення, бібліотечних фондів бібліотек системи" надала зав. відділом формування і упорядкування фондів і бібліотечних каталогів Віталіна Захарчук.
Тимчасово виконуючий обов'язки начальника Шепетівського районного сектору державної служби надзвичайних ситуацій Ющенко В.В., ознайомив присутніх з дотриманням норм і правил охорони праці, електробезпеки, протипожежного захисту.

Консультативні поради надали:
  • "Шляхи ефективного використання бібліотечного фонду в бібліотеках".Романюк З.Б., зав. відділом обслуговування.
  • "Вивчення і списання бібліотечних фондів. Переоблік фонду".Кобель С.М. пр. бібліотекар відділу формування і упорядкування фондів і бібліотечних каталогів ЦБ.
  • "Роль каталогів в організації бібліотечних фондів".Любченко Т.В. пр. редактор відділу формування і упорядкування фондів і бібліотечних каталогів ЦБ.
  • "Внутрісистемний книгообмін – один з шляхів активізації і  використання єдиного книжкового фонду. Використання МБА в роботі з користувачами". Перькова Н.Я., провідний бібліотекар читального залу.
  • "Додаткові соціальні послуги у 2014 р. та порядок їх надання" - таким був виступ Лящук Наталії Дмитрівни - інспектора податкової інспекції.
Експрес-поради про участь у конкурсах, відзначення знаменних і пам’ятних дат в ІІ кварталі надала зав. методично-бібліографічним відділом РЦБС Зоя Мельничук.
0
репостів
0
репостів