За минулу добу на Шепетівщині шахраї ошукали громадян на 30 тисяч гривень

Автор 30 листопада 2021, 12:26

До поліції надійшло три повідомлення про шахрайські дії стосовно мешканців м. Шепетівка та м. Нетішин. Аферисти збагатились на загальну суму 30 000 гривень.

У першому випадку аферисти під приводом заміни грошових коштів на купюри нового зразка заволоділи заощадженнями шепетівчанина. 82-річний дідусь віддав шахраям вісімнадцять з половиною тисяч гривень, зловмисника натомість пообіцяли повернути йому кошти наступного дня.

У другому випадку спрацювала схема «здаю житло».

На інтернет-платформі оголошень нетішинець відшукав начебто орендовану квартиру. «Власник» житла вимагав передоплату у розмірі 9 тисяч гривень. Потерпілий перерахував кошти, а згодом дізнався, що його обманули.

Ще один мешканець міста енергетиків потрапив у тенета шахраїв. Хлопець перерахував кошти за спортивну сумку невідомим особам у розмірі 1800 гривень. Врешті товар не отримав,зв'язок з псевдопродавцями зник.

Правоохоронці кожного дня застерігають та попереджають жителів Шепетівщини про різноманітні схеми шахраїв та вкотре наголошують бути уважними.

Розповідайте та пояснюйте своїм літнім родичам про можливі подібні ситуації та алгоритм дій в таких випадках.

Ні в якому разі не передавайте гроші невідомим особам, ким би вони не називались та відразу телефонуйте на спеціальну лінію «102».

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів