У Шепетівці перевіряють поліціянта, який застосував газовий балончик

Автор 29 листопада 2021, 13:21

По факту застосування спец засобів поліцейським по пасажира авто, відео з яким випадково зафільмував та виклав у соцмережі місцевий житель, у Шепетівському районному управлінні поліції розпочали службову перевірку та роз'яснили дії патрульного.

За інформацією Шепетівського РУП, 28 листопада близько 12.00 години поліцейські здійснювали патрулювання м. Шепетівки по вулиці Героїв Небесної Сотні, 2:

"Під час руху правоохоронці помітили автомобіль Хюндай Туксон, що проїхав на червоний сигнал світлофора та почали переслідування з метою притягнення водія до відповідальності за порушення ПДР.
Поліцейські зупинили авто, але водій намагався втекти з місця події, вчиняв злісну непокору законним вимогам працівників поліції, погрожував фізичною розправою та відмовлявся виходити з автомобіля.
Окрім водія, в автомобілі перебував пасажир, який також перешкоджав руху службового транспорту, лаявся і намагався зав’язати бійку з правоохоронцями. Поліцейські попередили його про наслідки такої поведінки. Та чоловіка це не спинило. Аби припинити протиправні дії зловмисника, поліцейським довелося застосувати спеціальний засіб — балончик з газом дратівливої дії.
На обох порушників правоохоронці склали протоколи про адміністративні правопорушення за ознаками ст. 185 КУпАП (Злісна непокора законним вимогам працівників поліції). Також відносно водія винесено постанову за ч. 2 ст.122 (Проїзд на заборонений сигнал світлофору)."

Також правоохоронці зазначили, що опубліковане відео на загал, цитуємо "дещо вирване з контексту, оскільки фіксує тільки момент застосування поліцейськими спец засобу і не дає споживачам інформаці повного та об'єктивного уявлення про ситуацію".

У зв'язку з цим керівництвом Шепетівського райуправління поліції призначена перевірка для встановлення правомірності дій поліцейських, в межах якої буде детально вивчене відео з автомобільного відеореєстратора та нагрудних камер працівників.

Останнє редагування 29 листопада 2021, 14:02

Відео

0
репостів
0
репостів