Травмованого лося не вдалось врятувати. Волонтери звинувачують чиновників

Автор 31 серпня 2021, 15:44

Дводенна історія з травмованим у ДТП лосем, на жаль, завершилась на сумній ноті. Волонтер Сергій Пальохін повідомив, що сьогодні тварина загинула.

«Я дуже всім дякую, хто був не байдужим до цієї тварини. Але через бюрократію чиновників з департаменту екології упродовж 10 годин тварині не була надана ветеринарна допомога. На превеликий жаль, тварина померла від крововтрати.»

Нагадаємо, ще зранку напередодні, 30 серпня, місцевий велосипедист помітив на узбіччі дороги неподалік Шепетівки лося з очевидними травмами. Він повідомив про це працівників поліції, а ті в свою чергу – ветеринарів Шепетівського райуправління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області та мисливствознавців Шепетівського лісгоспу.

У тварини попередньо діагностували перелом передньої лівої ноги, ушкодження кісток тазу, перебитий ріг. Дійшли до висновку, що збити його міг автомобіль, який зник з місця пригоди. Тож правоохоронці почали розшук водія.

Скаліченим лосем взявся опікуватися Сергій Пальохін, який керує зоокуточком у Хмельницькому. Він оголосив у соцмережах операцію із порятунку тварини та пошуку транспорту для перевезення її до обласного центру. Там лікувати лося мав директор Хмельницької районної держлікарні ветеринарної медицини Кирило Чумаков.

Поки мисливствознавці спільно з ветеринарною службою складали документи і чекали представників Держекоінспекції, тварина тривалий час на узбіччі очікувала допомоги.

І лише увечері транспорт таки знайшли: тварину під дією знеболювальних препаратів завантажили на автівку Північного кластеру Епіцентр Агро та доставили в обласний центр.

0
репостів
0
репостів