Розділ Події

Травмованого лося вже доправили до ветеринарів у Хмельницькому

Вчора на узбіччі дороги між Шепетівкою та Плесною, велосипедист виявив лося, який очевидно в трапив у ДТП.  У лося виявили перелам лівої ноги, ушкодження кістки і тазу, перебитий ріг.

Ветеринари Шепетівського районного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області та мисливствознавціі ДП «Шепетівський лісгосп» оглянули тварину та чекали представників Державної екологічної інспекції, які мали вирішити долю тварини. Весь цей час бідолашний лось покірно чекав своєї долі.

На щастя, допомогти звіру відгукнулася громадська організація «ЗооЗахист» із міста Хмельницького. Вони домовились про лікування лося з начальником Хмельницької районної державної лікарні ветеринарної медицини Кирилом Чумаковим.

Державна екологічна інспекція отримала дозвіл із Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на його транспортування. Вже ввечері Північний кластер Епіцентр Агро розпочав операцію з порятунку травмованого лося.

За допомогою навантажувача тварину завантажили до вантажівки і вже нею доправили до обласного центру до Хмельницької районної державної лікарні ветеринарної медицини. Якщо лікування виявиться успішним, лося повернуть у шепетівську фауну.

Останнє редагування 31 серпня 2021, 11:45

Відео

0
репостів
0
репостів