Позичив смартфон щоб зателефонувати знайомому, а потім його не повернув

Автор 29 липня 2021, 18:34
Позичив смартфон щоб зателефонувати знайомому, а потім його не повернув depositphotos.com

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав винним раніше судимого за частиною другою статті 187 Кримнального Кодексу України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм), 25-ти річного жителя Шепетівського району у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою ст. 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому), і призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк один рік.

За вироком суду, обвинувачений Т., 01.03.2021 року перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та перебуваючи на території Приватного підприємства «Магніт-ресурс», що знаходиться в м. Шепетівка, помітив свого знайомого  К., та керуючись корисливим мотивом, з метою заволодіння його майном підійшов до нього і під приводом зателефонувати до свого знайомого попросив у останнього його мобільний телефон марки та моделі «Xiaomi Redmi 7» , вартістю 2366,67 грн., на що потерпілий К. погодився та добровільно надав вказаний телефон обвинуваченому Т. Заволодівши у такий спосіб мобільним телефоном потерпілого, обвинувачений Т. після здійснення дзвінка, незважаючи на прохання потерпілого К. повернути належний йому телефон, втік із вказаним телефоном з місця події, попри намагання потерпілого його наздогнати.

Своїми умисними протиправними діями обвинувачений Т. завдав потерпілому К. майнової шкоди на суму 2366,67 грн.

У судовому засіданні обвинувачений Т. вину визнав частково, сказав, що позичив телефон у потерпілого щоб подзвонити своєму знайомому. Після дзвінка, очікуючи відповіді від знайомого, якому телефонував, він пішов у магазин, маючи намір повернути телефон пізніше. Про свої наміри потерпілому не повідомив, оскільки той в цей час був зайнятий своїми справами.

Потерпілий К. суду показав, що обвинувачений Т. попросив у нього його телефон, щоб зателефонувати своєму знайомому. Коли він віддав йому свій телефон «Xiaomi Redmi 7» обвинувачений спочатку спілкувався телефоном, а потім  сказав, що знайомий повинен йому передзвонити і він чекає дзвінка, потім він ще раз позвонив комусь, при цьому вийшов за межі території підприємства, відійшов на кілька метрів і побіг.

«Оцінивши досліджені в судовому засіданні докази, суд вважає доведеною вину обвинуваченого Т. у заволодінні чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство), вчиненому повторно, та кваліфікує його дії за частиною другою 190 КК України» - зазначено у вироку суду.

Нагадаємо, що вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів