Вкрав шуруповерт, два мобільних телефони, пляшку шампанського та пляшку віскі

Автор 07 липня 2021, 19:27
Вкрав шуруповерт, два мобільних телефони, пляшку шампанського та пляшку віскі depositphotos.com

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким місцевого жителя визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням у житло), частиною першою статті 309 (незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України та на підставі ч.1 ст.70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, визначено остаточне покарання у виді 4 років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України звільнено обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий термін строком 3  роки.

На підставі ст.76 КК України покладено на П. такі обов'язки: періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи, навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Цивільний позов потерпілої до обвинуваченого про відшкодування матеріальної шкоди задоволено.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь потерпілої 2819 гривень 40 копійок матеріальної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням та на користь держави судові витрати за проведення експертиз в сумі  5884,20 грн.

Згідно з вироком суду, в середині жовтня 2020 року обвинувачений, перебуваючи за місцем власного проживання в м. Шепетівці, знайшовши на присадибній земельній ділянці дикоростучу рослину коноплі,  зірвав її, незаконно придбавши дану речовину, після чого висушив її та подрібнив, виготовив таким чином наркотичну речовину – канабіс, яку в подальшому зберігав за місцем власного проживання, з метою подальшого вживання, шляхом паління, без мети збуту

Крім того, 04 січня 2021 року обвинувачений прийшов на  територію домоволодіння в м. Шепетівці та переконавшись у тому, що за його діями ніхто не спостерігає, через кватирку вікна, у якій було  відсутнє скло, проник в приміщення веранди будинку, після чого, використовуючи заздалегідь приготовлений ним ключ до вхідних дверей будинку, відчинив їх та у такий спосіб проник до житлових кімнат будинку, звідки умисно таємно викрав мережевий дриль-шуруповерт, два мобільних телефони, одну пляшку шампанського та одну пляшку віскі, чим завдав потерпілій майнової шкоди на загальну суму 2819,40 грн.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні кримінальних правопорушень при вищенаведених обставинах визнав повністю, не заперечував фактичних обставин справи та правової кваліфікації вчинених діянь, розкаявся у скоєному, попросив пробачення у потерпілої, просив його суворо не карати.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів