Шепетівчанин заплатить більше 28 000 грн колишній співмешканці за побої

Автор 27 травня 2021, 19:28
Шепетівчанин заплатить більше 28 000 грн колишній співмешканці за побої depositphotos.com

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав 37-річного шепетівчанина винуватим у заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я, та призначив йому покарання – 1700 гривень штрафу. Також стягнув з нього на користь потерпілої 1027,07 грн у відшкодування матеріальної та 20000 грн – моральної шкоди й 7000 грн витрат на професійну правничу допомогу.

За вироком, увечері 22 січня 2021 року у с. Судилків Шепетівського району неподалік місцевого магазину стався конфлікт між обвинуваченим і жінкою, з якою він раніше перебував у близьких відносинах. Під час словесної перепалки чоловік двічі вдарив ексспівмешканку долонею по обличчю, від чого та двічі падала на асфальт. У результаті потерпіла отримала тупу травму голови із синцем та струсом головного мозку та синці на ногах.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Розповів, що із потерпілою певний час жили як сім’я. 22 січня подзвонив їй, щоб забрати з роботи й помиритися, бо перед тим не спілкувалися кілька днів. Жінка сказала, що їде додому з подругою на таксі до сільського магазину. Він теж туди під’їхав, розрахувався з таксистом і запитав, де вона була так довго. У відповідь та почала його обзивати та лаятися. Аби її заспокоїти, двічі вдарив долонею по обличчю.

Потерпіла пояснила, що посварилася із чоловіком через ревнощі й кілька днів не відповідала на його дзвінки. Увечері 22 січня поверталася з колегою з дня народження і на його черговий дзвінок таки відповіла. Обвинувачений підійшов до автомобіля таксі, змусив її вийти, потім під час конфлікту кілька разів вдарив. Жінка каже, що через побиття перенесла приниження, тривалий час погано почувалась, стаціонарно лікувалась, не могла доглядати малолітнього сина, залишивши його на хвору матір, яка сама потребує догляду. Такі обставини підтвердила колега-свідок.

Події конфлікту між потерпілою й обвинуваченим зафіксували також камери спостереження біля магазину.

Дослідивши докази, оцінивши їх у сукупності з точки зору належності, допустимості, достовірності, а також достатності й взаємозв`язку, суд дійшов висновку, що винуватість чоловіка повністю доведена у судовому засіданні і його дії правильно кваліфіковані за ч. 2 ст. 125 КК України.

При призначенні покарання суд врахував, що обвинувачений раніше не судимий, служить за контрактом у ЗСУ, учасник бойових дій, брав участь в антитерористичній операції, за місцем проживання характеризується позитивно, має на утриманні троє малолітніх дітей. Обставинами, що пом'якшують його покарання, суд визнав щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, а обставиною, що обтяжує покарання, – вчинення злочину щодо особи, з якою винний перебував у близьких відносинах.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів