Суд виправдав начальни­ка шепетівської колонії, який погорів на хабарі в 3000$

Автор 19 березня 2021, 15:06

Ще 23 лютого 2018 року співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі начальника та заступника Шепетівської виправної колонії. І ось сьогодні Ізяславський районний суд оголосив вирок.

Нагадаємо, оперативники спецслужби задокументували, що керівник установи через свого заступника вимагав три тисячі доларів США від родички чоловіка, засудженого за вбивство. За цю суму обіцяли сприяння у позитивному вирішенні питання щодо умовно-дострокового звільнення засудженого.

Співробітники СБ України «взяли» заступника начальника колонії під час отримання всієї суми хабара на автовокзалі у Шепетівці. Начальника колонії правоохоронці затримали у службовому кабінеті. 

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду було  обрано запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою начальнику, а  його заступнику – запобіжний захід у вигляді  цілодобового домашнього арешту, який полягає в забороні залишати житло.

Чоловіки підозрювалися у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна, тобто даний злочин є тяжким, а також становить високу суспільну небезпеку, оскільки являється злочином у сфері службової діяльності.

Водночас, слідчим суддею було визначено розмір застави, який вніс начальник колонії, а це понад 140 000 грн., після чого був звільнений з-під варти.

І ось, протягом 3 років судових розглядів, прокурори не змогли довести провину посадових осіб. Сьогодні Ізяславський районний суд оголосив вирок, яким повністю підтримав позицію сторони захисту та виправдав начальника колонії і його заступника по всіх пунктах звинувачення.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення.

Відео

0
репостів
0
репостів