Перед судом постане сільський голова, який «погорів» на хабарі в розмірі 15 тисяч доларів США

Автор 16 лютого 2021, 09:46

Шепетівською місцевою прокуратурою затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди у великому розмірі.

У ході досудового розслідування кримінального провадження, що за процесуального керівництва місцевої прокуратури проводилось слідчими Ізяславського відділення Славутського відділу ГУНП в області, встановлено, що сільський голова, використовуючи своє службове становище, вимагав у місцевого мешканця 15 тисяч доларів США, що у еквіваленті становило більше 425 тис грн. 

За цю суму він обіцяв сприяти у прийнятті сесією сільської ради рішення про надання у власність п’яти земельних ділянок загальною площею майже 10 га. 

У жовтні минулого року під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди зазначену особу викрито. 

Як повідомив заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Вадим Вітрук, обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з її вимаганням) направлено для розгляду до Ізяславського районного суду.

Наразі слідчі уже закінчили досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт уже спрямовано до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з конфіскацією майна. 

За матеріалами Сектора комунікації поліції у Хмельницькій області та пресслужби Хмельницької обласної прокуратури

Останнє редагування 16 лютого 2021, 09:58
0
репостів
0
репостів