Військовослужбовця впіймали на купівлі небезпечної психотропної речовини

Автор 11 лютого 2021, 20:57

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні, укладену між прокурором та обвинуваченим. Місцевого жителя визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 309 (незаконне придбання психотропної речовини у великих розмірах без мети збуту) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 1 року 6 місяців позбавлення волі.

На підставі ч.1 ст.58 КК України покарання у виді позбавлення волі замінено на покарання у виді 1 року 6 місяців службових обмежень для військовослужбовців із відрахуванням 15 % із суми грошового забезпечення в дохід держави.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь держави 653 грн 80 коп. судових витрат, пов`язаних з залученням експертів.

Згідно з вироком суду, обвинувачений, будучи військовослужбовцем, 20 січня 2021 року, перебуваючи в м. Шепетівка, за допомогою свого мобільного телефона, через мобільний додаток «Telegram» відшукав та придбав без мети збуту особливо небезпечну психотропну речовину «PVP», обіг якої заборонено, масою 2,414118 грамів. Через платіжну систему «Easy Pay» обвинувачений перерахував невстановленій досудовим розслідуванням особі грошові кошти в сумі 750 грн. та надіслав останній знімок з екрану свого мобільного телефону про оплату.

22 січня 2021 року обвинуваченому на мобільний телефон надійшло повідомлення про прибуття посилки на відділення «Нової Пошти» і 23 січня 2021 року обвинувачений попросив знайомого отримати дану посилку, не повідомляючи останньому, що в посилці знаходиться особливо небезпечна психотропна речовина. В той же день знайомий в приміщенні відділення  «Нової Пошти» отримав посилку та переніс її до автомобіля.

В той же день під час обшуку працівниками правоохоронних органів вищезазначеного автомобіля було виявлено та вилучено пакет із написом «Нова пошта», в середині якого перебувала психотропна речовина «PVP», масою 2,414118 грамів, яка є особливо небезпечною психотропною речовиною, обіг якої заборонено, придбаною у великому розмірі.

Обвинуваченому зрозумілі права та наслідки укладення угоди, він безумовно та беззастережно пояснив про повне визнання вини та всіх обставин інкримінованого злочину.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів