У Шепетівці суд ухвалив вирок полончанці за викрадення грошових коштів

Автор 09 лютого 2021, 19:15
У Шепетівці суд ухвалив вирок полончанці за викрадення грошових коштів Фото ілюстративне

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жительку м. Полонне визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням у житло) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнено обвинувачену від відбування покарання з випробовуванням з іспитовим строком на 2 роки.

Присуджено до стягнення з обвинуваченої на користь держави 1961 грн 40 коп. судових витрат за проведення експертиз.

До набрання вироком законної сили залишено запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Згідно з вироком суду, 21 жовтня 2020 року, обвинувачена разом з К. та Л., через незачинену хвіртку зайшли на територію домоволодіння, розташованого в с. Плесна Шепетівського району, де під приводом купівлі горіхів та пір’я під час спілкування Л. з потерпілою, яка у той час знаходилась на подвір’ї, К. пішла до будинку покликати господаря, а обвинувачена проникла всередину будинку, звідки під матрацом в спальній кімнаті знайшла та умисно таємно викрала належні потерпілій кошти в сумі 1200 грн, після чого покинула будинок.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину у скоєнні інкримінованого злочину визнала повністю, щиро розкаялась. Потерпілій повернула всі викрадені кошти. Фактичних обставин скоєння злочину, кваліфікації своїх дій та доказів вини не оспорює.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

Останнє редагування 09 лютого 2021, 19:27
0
репостів
0
репостів