Жителів Шепетівки і Полонного обвинувачують одразу у п'яти кримінальних правопорушеннях

Автор 21 липня 2020, 21:57

До Шепетівського міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт стосовно жителів Шепетівки та Полонного. Їх обвинувачують у  низці кримінальних правопорушень. А саме - втягненні неповнолітніх у протиправну діяльність (ч. 1 ст. 304), вимаганні (ч. 2 ст. 189) та розбої (ч.2 ст. 187) за попередньою змовою групою осіб, умисному нанесенні легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я (ч. 2 ст. 125). А також у незаконному позбавленні волі або викраденні людини (ч. 2 ст. 146) Кримінального кодексу України .

"Досудовим слідством встановлено, що 5 лютого 2020 року у Шепетівці обвинувачені Г., Є. та неповнолітній Б. під’їхали автомобілем до потерпілого. Застосувавши фізичну силу, вони веліли йому сісти у салон авто і там відкрито заволоділи його майном на загальну суму 2000 гривень. Згодом, прямуючи у бік Славути, обвинувачені звернули у лісовий масив. Там завдали потерпілому тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості. Тобто такі, що спричинили короткочасний розлад здоров’я. Не зупиняючись на досягнутому, обвинувачений Г. вимагав у потерпілого грошові кошти у сумі 10000 гривень", - повідомляє прес-служба Шепетівського міськрайонного суду. 

Нагадуємо, санкція частини 1 статті 304 Кримінального кодексу України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років; частини 2 статті 189 - позбавлення волі на строк від трьох до семи років; частини 2 статті 125 - штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока, годин або виправні роботи на строк до одного року, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років. Санкція частини 2 статті 187 - позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна, а частини другої статті 146 - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Останнє редагування 22 липня 2020, 08:21
0
репостів
0
репостів