Водій отримав вирок за наїзд на неповнолітню у Шепетівці

Автор 22 червня 2020, 16:18

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя м. Шепетівка визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у виді штрафу у розмірі 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5950 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Цивільний позов про відшкодування моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням задоволено частково.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь законного представника потерпілої в інтересах неповнолітньої потерпілої 50000 гривень моральної шкоди та в дохід держави витрати за проведення експертиз в сумі 2355 гривень 15 копійок.

Згідно з вироком суду, 26 грудня 2019 року обвинувачений в м. Шепетівка, керуючи автомобілем марки «ВАЗ», рухаючись у темну пору доби із швидкістю близько 50 км/год, будучи проінформованим про наближення до ділянки проїзної частини призначеної для руху пішоходів через дорогу, яка позначена інформаційно-вказівним дорожнім знаком «пішохідний перехід» та дорожньою розміткою «зебра», не вибрав безпечної швидкості, щоб мати змогу зупинити керований ним транспортний засіб у межах видимості дороги, не зупинився, та продовжуючи рух, виїхав на пішохідний перехід, де здійснив наїзд на пішохода – неповнолітню С., яка маючи перевагу у русі переходила проїзну частину.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримала легкі тілесні ушкодження та тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, які не були небезпечними для життя в момент заподіяння та в клінічному перебігу, але спричинили тривалий розлад здоров’я, тобто понад 21 день.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні злочину визнав повністю, заявлений цивільний позов визнав частково. У вчиненому щиро розкаявся, попросив вибачення у потерпілої та її законного представника. Просив суд суворо його не карати, водійських прав не позбавляти, оскільки такий злочин вчинив з необережності, дитину не побачив.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів