Крадіжка самоката закінчилась вироком суду

Автор 17 червня 2020, 13:37

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про примирення у кримінальному провадженні, укладену між потерпілим та обвинуваченим.

Жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка) Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у виді громадських робіт на строк 80 годин.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого у дохід держави витрати за проведення експертизи в сумі 653 гривні 80 копійок.

Згідно з вироком суду, 13 травня 2020 року обвинувачений велосипедом приїхав до свого колеги по роботі в м. Шепетівка, щоб передати продукти харчування та побачив самоката, який стояв на сходинковій площадці багатоквартирного житлового будинку, якого, не долаючи ніяких перешкод, таємно викрав, спричинивши потерпілому майнової шкоди на суму 1788 грн 68 коп.

Заволодівши майном потерпілого, обвинувачений з самокатом покинув місце вчинення злочину, на велосипеді перевіз його до свого місця проживання, де заховав на горищі хліва, розпорядившись таким чином викраденим майном на власний розсуд.

Обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому, повністю відшкодував заподіяну шкоду.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

Останнє редагування 17 червня 2020, 13:46
0
репостів
0
репостів