В селі Судилків незаконно вирізали 101 дерево

Автор 04 червня 2020, 16:45

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області нарахувала 465 тисяч 725 гривень збитків внаслідок незаконного знесення сто одного дерева різних порід в межах села Судилків, що на Шепетівщині.

Розрахунок розміру шкоди, заподіяної лісу, проведено відповідно до такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 08 квітня 1999 року № 559.

Матеріали перевірки по даному факту спрямовані Інспекцією до правоохоронних органів для прийняття рішення у визначеному ст.214 КПК України порядку.

Згідно Статті 246 ККУ, Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, карається штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. 

Останнє редагування 04 червня 2020, 17:50
0
репостів
0
репостів