У Шепетівці жителя Рівненщини засудили за розбійний напад на автозаправку

Автор 20 травня 2020, 10:09

О 9 ранку 20 березня цього року до торговельної зали автозаправки у Шепетівці зайшов 55-річний чоловік. Із дорожньої сумки нетверезий відвідувач дістав револьвер і, направивши на оператора, почав вимагати цигарки і алкоголь.

Налякана працівниця передала чоловікові пачку цигарок, пляшку пива і горілки. Отримавши бажане, той направився на вихід, де на нього вже чекала поліція.

У Шепетівському міськрайонному суді, який розглядав справу, чоловік пояснив, що того ранку добирався з Хмельницького у Рівне і в Шепетівці якраз чекав попутний транспорт. На автозаправці хотів купити ще алкоголю, та грошей вже не було, тому дістав зброю. Вину повністю визнав, розкаявся.

Просила суворо не карати розбійника й працівниця автозаправки, що під дулом віддала йому цигарки і спиртне, запевнила, що нині претензій не має: чоловік добровільно відшкодував майнову і моральну шкоду.

«Враховуючи вищенаведене, особу обвинуваченого, наявність декількох обставин, що пом’якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, суд дійшов висновку, що обвинуваченому доцільно призначити  покарання у виді позбавлення волі, та на підставі ст.75 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком з покладенням на підставі ст.76 КК України обов’язків: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, що буде необхідним та достатнім для його виправлення та попередження вчинення нових злочинів», – зазначає суд.

Про це йдеться у вироку Шепетівського міськрайонного суду, яким жителя Рівненщини визнано винним у розбої (частина 1 статті 187 Кримінального кодексу України). Місцевий суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі на 3 роки та звільнив від його реального відбування на 2 іспитових роки.

До набрання вироку законної сили щодо обвинуваченого діятиме запобіжний захід у вигляді застави. Після набрання – 42040 гривень буде повернуто заставодавиці.  

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Останнє редагування 20 травня 2020, 10:21
0
репостів
0
репостів