За зберігання канабісу селянин відбувся штрафом та угодою про визнання винуватості

Автор 20 травня 2020, 09:15

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором і обвинуваченим та його захисником.

Жителя Шепетівського району визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 309 (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України і призначено йому узгоджене покарання у виді штрафу в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1020 грн.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь держави витрат на залучення експертів в сумі 653,80 грн.

Згідно з вироком суду, наприкінці березня 2020 року обвинувачений, знаходячись на земельній ділянці в с. Мокіївці Шепетівського району, знайшов декілька рослин конопель та зірвав з них листя, присвоївши знайдене придбав листя рослин коноплі, яке переніс до місця свого проживання, де зберігав без мети збуту. В подальшому вказане листя коноплі підсушив та подрібнив, таким чином виготовивши особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, та, помістивши його до паперового пакету, зберігав з метою куріння. 03.04.2020 року вказаний наркотичний засіб масою 6,9 г в перерахунку на висушену речовину було виявлено та вилучено працівниками СВ Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області під час обшуку.

Обвинувачений угоду про визнання винуватості підтримав, пояснив, що вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнає в повному обсязі, з узгодженою мірою покарання згоден, угода є добровільною, укладена за його власним бажанням, він цілком розуміє свої права та наслідки укладення угоди.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Шепетіського міськрайонного суду

0
репостів
0
репостів