На Шепетівщині селянин обвинувачується у незаконному придбанні та зберіганні канабісу

Автор 06 травня 2020, 11:10

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно жителя Шепетівського району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 309 (незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що обвинувачений, в березні 2020 року, знаходячись на земельній ділянці в с. Мокіївці Шепетівського району, знайшов декілька рослин коноплі, з яких відокремив листя та присвоїв знайдене, переніс до місця свого проживання, де зберігав без мети збуту.

У подальшому обвинувачений листя коноплі підсушив, після чого подрібнив його та виготовив таким чином готовий для вживання особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, який зберігав з метою куріння.

03 квітня 2020 року працівниками Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області в ході проведення обшуку будинку, де проживає обвинувачений виявлено та вилучено наркотичний засіб – канабіс, масою 6,9 г в перерахунку на висушену речовину.

Санкція ч. 1 ст. 309 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

За повідомленням прес-служби Шепетівського міськрайонного суду

Останнє редагування 06 травня 2020, 11:22
0
репостів
0
репостів