Раніше судимий шепетівчанин знову взявся за грабіж

Автор 22 січня 2020, 16:45

Чотири роки позбавлення волі – до такого покарання засудив Шепетівський міськрайонний суд обвинуваченого у грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненому повторно (частина 2 статті 186 Кримінального кодексу України).

«Відповідно до ч.4 ст.70, ст.72 КК України остаточно визначити покарання  за сукупністю злочинів, шляхом часткового складання покарань, визначених даним вироком та вироком Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 9 грудня 2019 року, на строк 4 роки 5 днів позбавлення волі», – ідеться у вироку суду.

За вироком, 28 жовтня минулого року близько першої години дня у середмісті Шепетівки 41-річний місцевий житель на тротуарі умисно плечем штовхнув жінку, що ішла навпроти. Та так, що та впала, вдарившись об асфальт. Тим часом чоловік вихопив у неї сумку й кинувся втікати.

Як згодом сам пояснить у суді, зрозумів, що вкраденим скористатися не зможе, тож викинув сумку на узбіччя й побіг далі.

Пограбована жінка підтвердила, що того дня мало не позбулася своєї сумки з 300 гривнями, телефоном і паспортом, отримала тілесні ушкодження, але запевнила, що грабіжника вибачила.

Обираючи вид і міру покарання, суд серед іншого врахував, що обвинувачений вчинив тяжкий злочин, крім того, вже має судимість за крадіжку, згідно з висновком органу пробації, його виправлення без позбавлення або обмеження волі може становити небезпеку для суспільства.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів