У Шепетівці погорів на хабарі начальник сектору реагування патрульної поліції

Автор 17 січня 2020, 13:51

Працівники внутрішньої безпеки НПУ, СБУ, ДБР та прокуратури Хмельницької області викрили начальника сектору реагування патрульної поліції Шепетівського ВП на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. За непритягнення до відповідальності капітан поліції забажав від місцевого мешкання чималу суму грошей.

До оперативників Хмельницького управління ДВБ НПУ та працівників СБУ звернувся житель міста Шепетівка, що на Хмельниччині. Чоловік поскаржився на одного з працівників керівної ланки місцевої поліції, який вимагав у нього кошти.

Слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, під процесуальним керівництвом прокуратури Хмельницької області розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Заявник розповів, що напередодні новорічних свят співробітники поліції проводили заходи на ринку міста на предмет перевірки документів на реалізацію піротехнічних засобів. Зважаючи, що відповідних паперів на торгівлю таким товаром чоловік не мав – поліцейські в присутності понятих опечатали крам та вилучили його.

Того ж дня начальник сектору реагування патрульної поліції Шепетівського ВП поставив вимогу власникові вилученої піротехніки: надати 1,5 тисячі доларів США за повернення товару та можливість безперешкодно збувати продукцію вподальшому.

Невдовзі посадовець поліції знову пред'явив вимогу торгівцю салютом передати йому хабара - 500 доларів США.

За домовленістю шепетівчанин зустрівся з 31-річним поліцейським і віддав йому хабара. На місці злочину посадовця поліції затримали спільними діями працівники внутрішньої безпеки НПУ, Служби безпеки України, ДБР та прокуратури Хмельницької області. Неправомірну вигоду вилучили.

Наразі слідчі ДБР, під процесуальним керівництвом прокуратури Хмельницької області, готують оголошення про підозру хабарникові.

Посадовець поліції затриманий в порядку ст.208 КПК України. За злочинні дії йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

0
репостів
0
репостів