Неповнолітній шепетівчанин викрав мобілку і віддав у заставу під кредит

Автор 13 січня 2020, 17:05
Неповнолітній шепетівчанин викрав мобілку і віддав у заставу під кредит Фото з мережі Інтернет

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про примирення у кримінальному провадженні між потерпілим, обвинуваченим, його законним представником і захисником.

Жителя м. Шепетівка, 2002 року народження, визнано винуватим у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж)) Кримінального кодексу України та призначено покарання із застосуванням частини першої статті 69 КК України у виді штрафу в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510 грн.

Згідно з вироком суду, 05 травня 2019 року, неповнолітній обвинувачений, знаходячись поблизу піцерії, під час сварки з потерпілим, ривком руки відкрито викрав належний йому на праві власності мобільний телефон. В подальшому, цього ж дня, обвинувачений передав М. викрадений телефон, не повідомляючи про незаконне заволодіння мобільним телефоном,  після чого останній уклав договір про надання фінансового кредиту із застави, за що отримав 1339,80 грн, які передав обвинуваченому.

В результаті вчинених дій обвинуваченого потерпілому завдано майнову шкоду на загальну суму 2183,33 грн.

Під час підготовчого судового засідання обвинувачений, його законний представник та захисник підтримали угоду про примирення, обвинувачений повністю визнав свою вину в інкримінованому злочині, пояснив, що укладення угоди є добровільним.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів