Отримав вирок за наругу над могилою

Автор 21 грудня 2019, 12:57

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя м. Ізяслав визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 297 (наруга над могилою та заволодіння предметами, що знаходяться на могилі, вчинені з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, з іспитовим строком тривалістю 1 рік.

Згідно з вироком суду, обвинувачений, перебуваючи на території кладовища, демонтував та надалі викрав частину металевого паркану, яку відніс за межі кладовища.

Внаслідок неправомірних дій обвинуваченого, для внука померлого спричинено матеріальну шкоду на суму 756 грн. та виявлено зневагу до пам’яті померлого.

Надалі, обвинувачений підійшов до  іншої могили та викрав хвіртку вартістю 337 грн., чим спричинив матеріальну шкоду потерпілому.

В судовому засіданні свою вину у вчиненні злочину визнав повністю, у скоєному щиро кається та просив суд суворо його не карати.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів