Замість 5 років за ґратами за побиття шепетівчанин отримав 3 роки умовно

Автор 15 листопада 2019, 14:06

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав винним обвинуваченого в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, поєднаному зі стійкою втратою працездатності не менше як на одну третину (частина 1 статті 121 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання – 5 років ув’язнення. На підставі статті 75 КК України звільнив його від відбування покарання з випробуванням на 3 іспитових роки.

«Застосовуючи положення ст.75 КК України, суд враховує, що обвинувачений вчинив тяжкий злочин, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі, обставини та спосіб вчинення злочину, за яких тяжкі наслідки у виді тілесних ушкоджень настали від одного удару та внаслідок падіння потерпілого, поведінку обвинуваченого після вчиненого діяння по відношенню до потерпілого та його родини, примирення з потерпілим та добровільне відшкодування завданої шкоди, вчинення реальних дій по сприянню потерпілому у відновленні здоров’я в подальшому… наявність на утриманні обвинуваченого двох малолітніх дітей, в т.ч. дитини з інвалідністю, а також позицію потерпілого щодо виду покарання», – зазначає у вироку суд.

Конфлікт між двома чоловіками стався пізно ввечері 29 червня цього року: обвинувачений із дітьми зайшов до магазину в Шепетівці, будучи  нетверезим, агресивно відреагував на зауваження знайомого, запропонував «вийти поговорити». Вже на вулиці вдарив опонента в обличчя – той впав і втратив свідомість. Медики діагностували в нього тяжкі травми обох очей.

У судовому засіданні обвинувачений запевнив, що щиро шкодує, бо був з потерпілим у добрих стосунках, сказав, що добровільно відшкодував йому витрати на лікування, домовився, що допомагатиме й надалі.

Потерпілий підтвердив: зі знайомим помирився, вибачення прийняв, тож просив не позбавляти його волі.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів