Чоловік отримав три ножові поранення від колишньої жінки, але пробачив її

Автор 02 вересня 2019, 13:25

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області розглянув у відкритому судовому засіданні обвинувальний акт по обвинуваченню шепетівчанки, яка нанесла тяжкі тілесні ушкодження своєму колишньому чоловіку.

25 червня 2019 року близько 20-ої години шепетівчанка , перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння у спальній кімнаті власної квартири, в процесі сварки, з мотивів помсти, умисно нанесла потерпілому один удар кухонним ножем по задній поверхні лівого стегна, один удар по поверхні живота справа та один удар у праву частину грудної клітки ззаду, спричинивши чоловіку тілесні ушкодження у вигляді проникаючого поранення живота та грудної клітки в проекції 10-го ребра по лопатковій лінії зліва з ушкодженням діафрагми та печінки, поверхневої рани живота справа, рани на задній поверхні лівого стегна, які відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень, які небезпечні для життя в момент спричинення.

В судовому засіданні обвинувачена жінка свою вину визнала повністю та суду показала, що 25 червня 2019 року близько 20-ої години, знаходилась у спальній кімнаті власної квартири. Між нею та її колишнім чоловіком виникла суперечка. Під час якої він штовхнув її у груди і вона впала на диван, а потім рукою взяв її за пальці на лівій нозі і почав викручувати всю ногу, внаслідок чого вона відчула сильний біль у ділянці п`ятого пальця. З метою помсти, взяла зі столу даної кімнати кухонного ножа нанесла останньому один удар по задній поверхні лівого стегна, один удар по поверхні живота справа та один удар у праву частину грудної клітки ззаду. У скоєному щиро кається. Не заперечує, що в той вечір та під час конфлікту з потерпілим перебувала в стані алкогольного сп`яніння.

Таким чином вчинила злочин, передбачений ч.1 ст.121 КК України як умисне тяжке тілесне ушкодження, що небезпечне для життя в момент заподіяння.

Потерпілий у судовому засіданні показав, що 25 червня 2019 року близько 20-ої години, разом з колишньою дружиною та її кумами знаходився у її квартирі, де розпивали алкогольні напої. Жінка на ґрунті ревнощів вчинила з ним суперечку і щоб її заспокоїти штовхнув у груди і вона впала на диван. Після чого почав викручувати її ліву ногу та просити щоб вона заспокоїлась. Коли відпустив її ногу, то жінка взяла у праву руку кухонний ніж і нанесла йому три удари. Після нанесених ударів він упав на диван та втратив свідомість. Претензій до жінки не має, остання відшкодувала заподіяну шкоду, просить суворо її не карати. 

Так як, жінка раніше не судима, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, має на утриманні двоє неповнолітніх дітей, за місцем проживання характеризується позитивно, суд пом`якшив покарання.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.121 КК України, та призначив покарання у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України, звільнив шепетівчанку від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 3 (три) роки. Запобіжний захід  у виді особистого зобов`язання продовжив терміном на шістдесят днів до 26 жовтня 2019 року включно.

Вирок може бути оскаржений до Хмельницької апеляційного суду через Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Останнє редагування 02 вересня 2019, 14:41
0
репостів
0
репостів